29 Август 2024четвъртък19:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руските сили напредват в Донбас

Украйна разшири контролираната зона в Курска област

/ брой: 165

автор:Дума

visibility 176

Западни източници съобщават за успехи на руската армия в Донбас.
„Руската армия превзе Новгородовка за три дни без нито една бронирана машина и с работеща инфраструктура... "без коментар". Това пише кореспондент на „Билд“ Юлиан Рьопке в социалната мрежа Екс. Той съобщи още, че руските войски провеждат мащабно настъпление при Угледар и вече са превзели 50 квадратни километра край града. За обкръжаването на града по фланговете съобщи и украинският военно-аналитичен портал „Дийп Стейт“. Той предупреждава, че запазването на важния град Константиновка под украински контрол ще бъде "нереалистично“.
Руските войски са постигнали значителни тактически успехи на Покровско направление, гласи нов доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната, цитиран от украински медии. Те напредват в различни населени места около града.
Разузнаването на САЩ установи, че откакто Украйна е започнала да получава ракети ATAКMС, Русия е преместила 90% от своите самолети в бази извън обхвата им, съобщава в. „Уол стрийт джърнъл“.
Украински дронове подпалиха няколко петролни резервоара на база в граничната Ростовска област. Все още горят атакувани резервоари в друга база. Украйна е свалила щурмови самолет Су-25 на Краматорско направление, съобщи агенция УНИАН. Според нея от началото на войната вече са унищожени 368 руски самолета.
Киев е вдигнал предоставените от Запада изтребители F-16 за отразяването на масираните комбинирани въздушни удари на Русия срещу Украйна на 26 август и са унищожиха ракети и дронове на Москва, съобщи президентът Володимир Зеленски.
В Курска област руската армия е построила четвърти понтонен преход през река Сейм, след като украинските сили разрушиха четирите стационарни моста там. Украинският главнокомандващ Олександър Сирски заяви, че частите му вече владеят почти 1300 кв км със 100 селища.
Има риск от ядрена авария в Курската АЕЦ и ситуацията е сериозна, шефът на МААЕ Рафаел Гроси след посещението си в централата.
"Играта е с огъня, а те като малки деца си играят с кибритените клечки. Това е нещо много опасно за възрастни чичковци и лелички, на които е поверено ядрено оръжие в една или друга западна страна". Така руският външен министър Сергей Лавров коментира разговорите за използването на британските ракети „Сторм Шадоу“ срещу цели в Русия.
Лавров каза още, че според американците, ако се стигне до трета световна война, тя ще засегне изключително Европа.
„Това е целият американски манталитет. Манталитет на господар, който си седи на отсрещния бряг, убеден е в своята безопасност, и е убеден, че за него мръсната работа ще вършат и ще умират не само украинците, но и европейците. Не искаме да пострада Европа", увери Лавров.

Украйна не се отказва от ядрените ни реактори

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 165

Бившият главен архитект оглави строителния контрол в София

автор:Дума

visibility 599

/ брой: 165

Ограничава се движението към Терминал 2 на летище София

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 165

Гражданин осъди събирачи на дългове

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 165

Мицкоски призна за опит за подкуп

автор:Дума

visibility 602

/ брой: 165

Нападател с ножове застрелян в Германия

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 165

Природни стихии В Югоизточна Европа

автор:Дума

visibility 566

/ брой: 165

Накратко

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 165

"...Любя, тача и милея."

автор:Барбара Пейчинова

visibility 623

/ брой: 165

Приятно крадене

visibility 592

/ брой: 165

Безценните мигове

автор:Александър Урумов

visibility 669

/ брой: 165

Обречени на Юда

автор:Юри Михалков

visibility 632

/ брой: 165

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ