14 Юли 2024неделя16:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Подкрепихме Сърбия за членство в ЕС

/ брой: 162

автор:Дума

visibility 953

След повече от час и половина дебати депутатите подкрепиха ратификацията на споразумението за стабилизиране и асоцииране на Сърбия към ЕС. Единствените, които не подкрепиха това, бяха хората на Волен Сидеров, от които един бе против, а няколко се въздържаха. Самият Сидеров настоя България да постави условия, като поиска страната ни да защитава националния си интерес и да е ясно, че повече на територията на Сърбия нито един българин няма да бъде репресиран или преследван.
Евтин национализъм за вътрешна консумация, бе коментарът на Михаил Миков за държанието на Сидеров. "Сърбия извървя сериозен път в последните години, включително и по въпроси, чувствителни за българските националисти", изтъкна Миков. Според него България ще защити в по-голяма сила интереса на сънародниците ни там, ако Сърбия е член на общността.
Резерви по отношение на българската подкрепа към споразумението изрази Асен Агов. Той подчерта, че Сърбия, присъединявайки се към ЕС, трябва един ден да приеме и общите правила за сигурност и отбрана на ЕС. Агов постави въпроса за изградената в Сърбия, близо до българската граница, модерна военна база.
Юнал Лютфи от ДПС изтъкна, че е отминало времето, когато Балканите са били задният двор на Европа и припомни, че Европа отдавна е взела стратегическото решение Балканите да станат нейна неразделна част и че този процес се реализира от 10 години и вече България трета година е пълноправен член на ЕС. По въпроса за военната база Лютфи заяви, че именно когато Сърбия бъде интегрирана, ще е длъжна да спазва принципите за правата на човека и върховенството на закона, както и да гарантира стабилността и мира на Балканите.
 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1563

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1472

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1755

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1579

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1774

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1794

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1627

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1631

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ