31 Юли 2024сряда18:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 144

автор:Дума

visibility 291

Горят 12 села в Северна Македония
Пожарите в Северна Македония обхванаха 12 села в източната част на страната. Възрастен мъж загина в къщата си. Гасенето е затруднено от силния вятър. 106 пожарникари се борят с горски огън край хърватския град Сплит. Затворени са части от междуградските пътища в района.


Три деца починаха след нападение с нож в Англия
Три деца починаха, а пет са в критично състояние след нападение с нож в град Саутпорт в Северозападна Англия. По подозрение в убийство и опит за убийство е арестувано 17-годишно момче. Службите не разглеждат случая като тероризъм.


Мелони призова Китай да спре да подкрепя Русия
Джорджа Мелони заяви, че на срещата с президента Си Цзинпин е била „доста ясна при обсъждането“ на китайската подкрепа за Русия, докато двамата „са се опитвали да разсъждават заедно за естеството на всеобщите интереси“. Държавният глава отвърнал, че „Китай винаги работи за мирно съвместно съществуване между народите“.


Турция прие спорен закон за бездомните кучета
Анкара прие закон, имащ за цел настаняването в приюти на милиони бездомни кучета. Планът предизвика тревога сред природозащитниците. В страната има 4 милиона бездомни кучета, а приютите са 322 с капацитет 105 000 животни.


Кралят на Мароко помилва 2476 осъдени
Кралят на Мароко Мохамед Шести разпореди да бъдат освободени хвърлените в затвора местни журналисти, като част от решението за помилване на 2476 осъдени. Жестът е по случай 25-годишния юбилей от началото на управлението му.


Пхенян търси лекарства за Ким Чен Ун
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е възвърнал теглото си и изглежда има здравословни проблеми, свързани със затлъстяване, хипертония и диабет. Служителите му търсят нови лекарства в чужбина. Здравето на Ким е обект на голямо внимание извън КНДР, тъй като не е посочил официално свой наследник.

Гръцки бизнесмен с интерес към "Лукойл Нефтохим"

автор:Дума

visibility 645

/ брой: 144

Бизнес средата у нас се влошава

автор:Дума

visibility 589

/ брой: 144

Над 4,3 млн. са жилищата у нас

автор:Дума

visibility 597

/ брой: 144

Расте напрежението във Венецуела

автор:Дума

visibility 645

/ брой: 144

Протести в Сърбия срещу добива на литий

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 144

Брюксел се сближава с Виетнам

автор:Дума

visibility 601

/ брой: 144

ЕС гласи нови мерки срещу Унгария

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 144

Дясната киселина

автор:Александър Симов

visibility 693

/ брой: 144

Кой ще въведе контрол

visibility 641

/ брой: 144

Заканата на Ердоган

автор:Юри Михалков

visibility 679

/ брой: 144

В капана на екстремните жеги

автор:Дума

visibility 644

/ брой: 144

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ