28 Юли 2024неделя17:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Обръщение към българския народ

автор:Дума

visibility 568

Ние, представителите на леви, лявоцентристки и родолюбиви партии и движения в България, се обръщаме към българския народ за обединение и подкрепа на нова политика за промяна и развитие на страната.

България днес преживява поредица кризи – здравна, социална, демографска, икономическа, политическа, институционална и морална.

Разделенията, трупани с години, заплашват с разпад обществото и държавата. Рухналото доверие в политиката убива мечтата за по-добър живот. Пропастта между бедни и богати лишава от перспектива много хора.

Безнаказано се нарушават основни трудови права. Все повече стават работещите бедни, фалиралите дребни производители.

Нараства заплахата от превръщането на България във фронтова държава.

Във времето на най-сериозната криза в Европа от десетилетия е повече от необходимо управлението на България да бъде в ръцете на подготвени, разумни и отговорни политици, с държавническо мислене, ръководещи се от българския национален интерес.

Убедени сме, че това е възможно единствено чрез консолидацията на левите, лявоцентристките и родолюбиви хора. Само истинско обединение на левите сили може да даде надежда за България, като социална държава с достойни условия за живот на всеки гражданин.

Само със съвместни усилия можем да съградим мощна обединена левица, способна да осигури обрат в съдбините на България.  Случващото се днес ясно показа едно – без силна левица България е обречена на недемократични, антисоциални и корпоративни управления, които обезсмислят не само политическия процес, но дори и провеждането на избори.

В годините на прехода единствено ние бяхме срещу всички неуспешни икономически експерименти, които десните партии приложиха в България. Време е една силна и единна левица да се противопостави на порочния политическия модел у нас, който ражда сглобка след сглобка, пренебрегвайки напълно интересите на българските граждани.

Единодействието на равноправна основа на левите и лявоцентристките сили е онзи ключов фактор, който може да сложи край не само на политическата, но и на моралната криза в българското общество. Осъзнаваме, че разединението на левицата остави хората без реална алтернатива на политическото безвремие. Но ние научихме своя урок. Минахме през всички възможни политически изпитания и днес можем да застанем пред българските граждани и да им кажем категорично: Започнахме единението и то е необратимо!

Основавайки се на споделените ценности на свободата, справедливостта и солидарността, ние обединяваме усилия, за да осигурим успех на решаващи за  живота на гражданите и бъдещето на страната политики: 

  • Да осигурим среда и условия за достойно заплащане и гарантиране правата на работещите;
  • Да гарантираме достъпно, качествено и безплатно образование;
  • Да осигурим равен достъп до качествено здравеопазване, основано върху профилактиката и превенцията, с ефективна спешна и доболнична помощ;
  • Да създадем дългосрочна стратегия за социално и икономическо развитие на страната в полза на хората;
  • Да осигурим грижа за младите семейства и техните нужди и да  се борим за преодоляване на демографската катастрофа;
  • Да защитим потребителите: чрез закон за личния фалит, за озаптяване на банки, колектори, ЧСИ и мобилни оператори;
  • Да въведем справедливо преразпределение на доходите чрез прогресивно подоходно облагане с необлагаем минимум;
  • Да гарантираме енергийната  сигурност и независимост на страната;
  • Да върнем духа на Конституцията и да проведем истинска правосъдна реформа, която да осигури независима и работеща съдебна система;
  • Да насърчаваме гражданското участие в законодателния процес и в решаването на обществените проблеми;
  • Да изкореним корупцията на всички нива и да сме преграда към връщането на статуквото;
  • Да създадем цялостна стратегия за развитие на земеделието, която да подкрепи и семейните стопанства и малките производители;
  • Да съхраним българската природа;
  • Да изградим ефективна система за реакция на държавата при бедствия и аварии;
  • Да провеждаме активна политика, защитаваща правата на българската диаспора в други държави;
  • Да отстояваме нашата идентичност и достойното място на България в Европейския съюз и да налагаме мирни пътища и подходи за регионалната и европейската сигурност;
  • Да провеждаме политика, насочена към спиране на войната в Украйна и дипломатическо уреждане на конфликта.
     

Основна цел на лявото обединение е да създаде управленска алтернатива, като в следващите седмици започваме работа по управленската ни програма сектор по сектор.

Заедно сме, за да бъдем по-силни и да побеждаваме!

Заедно сме, за да преодоляваме успешно предизвикателствата!

Заедно сме, за да изградим една свободна, справедлива, социална и сигурна България!
 

Българска социалистическа партия

Алтернатива за Българско Възраждане

Българска социалдемокрация – Евролевица

Движение 21

Движение за радикална промяна „Българската пролет“

Движение за социален хуманизъм

Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“

Изправи се, България!

Комунистическа партия на България

МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие)

Народно Движение за Ляво Обединение

Нова зора

Отечествен съюз

Политически клуб „Екогласност“

Политически клуб „Тракия“

Политическо Движение Социалдемократи

Български антифашистки съюз

България пак се размина с нови влакове

автор:Дума

visibility 1857

/ брой: 141

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

автор:Дума

visibility 1794

/ брой: 141

КЗК даде зелена светлина на БАКБ да купи Токуда банк

автор:Дума

visibility 1486

/ брой: 141

Военен съюз срещу Иран

автор:Дума

visibility 1746

/ брой: 141

ЕК заведе три дела срещу България

автор:Дума

visibility 1777

/ брой: 141

Гърция екстрадира българин в САЩ

автор:Дума

visibility 1586

/ брой: 141

Германия отказва войници и оръжия срещу Русия

автор:Дума

visibility 1638

/ брой: 141

Душата и сърцето на БСП

автор:Александър Симов

visibility 1638

/ брой: 141

Бузлуджа е началото

visibility 1406

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ