27 Юли 2024събота00:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ОВЕРЛОГ ЖИВОТ

/ брой: 141

автор:Георги Гълов

visibility 149

Това си беше една редовна и скучна пресконференция. Журналистите внимателно четяха своите въпроси, а министърът ведро рецитираше отговорите. Обикновената дрямка изчезна, когато един от множеството стана прав, демонстративно прибра написаните въпроси и рече:
- Господин министър, дайте да си говорим като хората. Вие казахте, че борбата с корупцията отдавна е приключила и гайдата се надува само от медиите. Моля ви, кажете като човек - вярвате ли в това?
Министърът впери очи в тавана, после въздъхна дълбоко и рече:
- Като министър ви казвам, че проблем с корупцията няма. Но като човек ще ви река - здравето ни взима проклетата корупция. И нищо не можем да направим!
- Е, хубава работа! Нали правителството денонощно се бори с това?
- Повтарям: като министър мога да гарантирам, че борбата с корумпетата не спира, победите ни са големи. Но като човек ще ви призная - нищо не става! И не става, щото всички сме вътре - едните взимат, ама останалите дават! Ей това не можем да преборим!
- Добре - вдигна ръка друг, - полицията и другите служби какви ги вършат?
- Колеги - рече министърът, - специалните служби са нашата главна защита в борбата с престъпността и лошите, без тях ние и крачка напред не можем да направим.
- Е, вие пак го подкарахте като министър!
- Ох! - въздъхна министърът. - Чеп за зеле не става от нито една служба. Всеки я кара както си иска, информацията тече като през пробита каца, на нищо не може да се разчита!
Министърът кимна с глава:
- Като човек ви казвам - няма оправия с тях! Ни напред, ни назад!
- Вашето правителство денонощно се кълне, че народът живее в охолство и няма никакви грижи, освен зъбобол, косопад и други дреболии.
Министърът махна с ръка:
- Няма такъв филм - пълна мизерия цари навсякъде и нищо не може да се направи! Никой в това правителство не се занимава с бедните, гладните и болните. Ни-кой!... Като министър знаете какъв е отговорът ми.
- Добре - рече един от журналистите, - хората знаят, че горе, властта, захаросва и лакира всички отчети. Какво предлагате, господин министър, утре какво ни чака?
Министърът се замисли:
- Предлагам правителството да изкара мандата си докрай, да изпълни своята програма и да отчете новите успехи.
После вдигна ръка, за да успокои децибелите в залата, и продължи:
- Но като човек ви казвам - това няма как да стане. Някой ден ще реша проблемите си със зрели решения. Но днес ще е с алкохол!
Един от журналистите се изправи и рече:
- Господин министър, като професионалист, най-сериозно ви казвам, че не бива да правите публично такива изказвания, вашите злоупотреби с чашата вече личат отдалече. Най-добре е да намалите алкохола! Но като обикновен човек - не бих ви посъветвал да правите това! Ако политиката накрая победи алкохолизма, хората напълно ще престанат да се уважават един друг!
Онзи кимна два пъти с глава - и като министър, и като човек.

България пак се размина с нови влакове

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 141

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

автор:Дума

visibility 589

/ брой: 141

КЗК даде зелена светлина на БАКБ да купи Токуда банк

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 141

Военен съюз срещу Иран

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 141

ЕК заведе три дела срещу България

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 141

Гърция екстрадира българин в САЩ

автор:Дума

visibility 500

/ брой: 141

Германия отказва войници и оръжия срещу Русия

автор:Дума

visibility 519

/ брой: 141

Идеята

автор:Стефан Продев

visibility 539

/ брой: 141

Душевна нищета

visibility 515

/ брой: 141

Блед символ

автор:Евгени Гаврилов

visibility 532

/ брой: 141

Строителни илюзии

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1208

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ