14 Юли 2024неделя17:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Холандия очаква първа титла

Ще станем световни шампиони, уверен е Йорис Матайсен

/ брой: 152

автор:Дума

visibility 1039

Защитникът на Холандия Йорис Матайсен изрази уверенността на съотборниците си, които се надяват най-сетне да строшат каръка и да триумфират с първа световна титла. Довечера в Кейптаун "лаллетата", които са двукратни световни вицешампиони от ФРГ 1974 и Аржентина 1978, излизат като фаворит срещу двукратния носител на световната купа Уругвай, спечелил най-ценния футболен трофей през 1930 и 1950 г.
От холандските национали най-често намират място в заглавията на вестниците Ариен Робен и Уесли Снайдер, но и мнението на Матайсен, чиято стойност за отбора в никакъв случай не е по-малка, се цени много. Той игра във всичките минути в първите 4 мача на отбора в ЮАР, но заради контузия пропусна четвъртфинала с Бразилия, в който съотборниците му обърнаха с 2:1 петкратните световни шампиони.
"Да играя на полуфинал на Световното първенство за мене е като мечта. Ще дам всичко от себе си, за да бъде това възможно. В момента обстановката в нашия отбор е страхотна. Ние максимално се раздадохме срещу Бразилия и после заслужено триумфирахме. Но ние празнувахме всичките си победи тук. Знаем, че можем да станем световни шампиони и искаме да вдигнем световната купа. Всяка една наша победа досега е само стъпка към голямата ни цел", коментира Матайсен, който е излекуван и отново ще бъде титуляр довечера. Той игра и на предишния мондиал в Германия през 2006 г. "Искам да кажа на всички хора, които не са ни вярвали, че никога не съм имал съмнение в нашия отбор. Няма какво да се правя на скромен - 100%  бях сигурен, че ще елиминираме бразилците. Освен това сме наясно, че няма да ни се отвори по-добра възможност да спечелим световно първенство, отколкото са моментните ни шансове", допълни бранителят, който играе за германския Хамбургер вече 4 години. "Признавам си, че тази година играх полуфинал в Лига Европа с Хамбургер, както и в турнира за Купата на Германия. Но усещането ми сега не може да се сравни с нищо", допълни бранителят.
Освен титлата в първия мондиал, когато е домакин, Уругвай печели купата и на територията на Бразилия през 1950 г., а още 2 пъти е играл на полуфинал в Швейцария 1954 и в Мексико 1970. Оттогава вече 40 години "урусите" нямат запомнящи се резултати на мондиалите. "Не виждам смисъл защо трябва да се правят сравнения с отбора, спечелил титлата през 1950 г. Просто това трябва да си остане в миналото, нашите идоли да си останат само идоли", коментира многозначително селекционерът Оскар Вашингтон Табарес. Уругвай остана единственият отбор от Южна Америка в играта.
"Ще бъде много тежък мач. Уругвайците са биткаджии. Те никога не се предават. Ние трябва да сме много концентрирани", заяви пък холандският му колега Берт Ван Марвайк.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1563

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1472

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1755

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1579

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1774

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1794

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1627

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1631

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ