03 Юли 2024сряда16:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка netinfo.bg

Кирил Милов взима последната квота

Двукратният световен вицешампион ще се бори в Париж при най-тежките "класици"

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 245

Двукратният световен вицешампион в класическата борба Кирил Милов ще вземе допълнителната квота за Олимпиадата в Париж. Роденият в Дупница борец ще качи килограми, за да се състезава в тежката категория - до 130 кг. Във фейсбук той обяви, че решението е на федерацията и го е приел като възможност да спечели олимпийско отличие.
Милов се контузи часове преди началото на Европейското първенство в Букурещ и пропусна пролетните квалификации, с което в неговата категория останахме без виза за Париж. На първата квалификация в Баку европейският шампион за младежи в свободния стил в тежка категория Георги Иванов се бори при "класиците", но бе елиминиран от Бека Канделаки (Азер) на четвъртфиналите.
Така България остана без квота и в тежката категория.
След квалификациите в Истанбул обаче изникна любопитен казус. Според Милов руснакът Сергей Семьонов не е покрил изискванията на МОК за липса на връзки с армията, а Канделаки е бил хванат с допинг. Световната федерация по борба разпредели шест допълнителни квоти и България получи една в тежка категория на класическия стил. Тя не е поименна и първоначално бе решено да я получи димитровградчанинът Георги Иванов, но федерацията по борба избра Кирил Милов.
"Последните дни много се спекулира относно подарената квота на България в категория до 130 кг класически стил. Като състезател, а и като човек смятам, че е редно да се изяснят някои подробности", написа във фейсбук европейският първенец от 2022 г. и двукратен световен вицешампион Милов.
"Аз съм състезател по класическа борба в кат. до 97 кг. Нямах възможност да участвам на квалификациите заради контузия, получена в последния момент, и федерацията взе решение да изпрати Георги Иванов на мое място, което така или иначе беше платено. Нито аз, нито Георги е спечелил квота за Париж. Тази квота е ПОДАРЕНА на България, след като на руския борец му е отнета квотата заради това, че е военен. По класиране следващ е представителят на Азербайджан, но той е хванат с допинг.
В Баку Георги Иванов взима първата среща, но губи от азера. Затова България е след Русия и Азербайджан. Квотата не е поименна, а се дава на съответната държава. Три месеца се възстановявам от тежка травма и вече съм готов. Предложиха ми, ако съм здрав, дали мога да участвам на Игрите в Париж, макар и не в моята категория. Казах "да" и веднага заминах за лагер. Нямах представа, че не са се обадили на Георги Иванов. Като професионален състезател и като мъж реших, че трябва да му кажа лично, тъй като в медиите излезе, че той заминава за Париж. Казах му, ако има претенции, да направим преборване. Той обяви, че няма претенции, след като е взето решение аз да участвам, и ми пожела успех. Респект за мъжката му постъпка! Ако бях на негово място, и аз така щях да постъпя", написа Милов.
България ще бъде представена в Париж от шестима борци.

Македонски министър крие българско гражданство

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 124

Македонски министър с българско гражданство

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 124

Арестуваха мъж с арбалет в Белград

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 124

Орбан пристигна в Киев за разговори за мир

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 124

Много е страшно

автор:Деси Велева

visibility 400

/ брой: 124

Кой се меси в Църквата?

автор:Камелия Базова

visibility 397

/ брой: 124

Логичен резултат

автор:Евгени Гаврилов

visibility 352

/ брой: 124

Изгубени в политическия лабиринт

автор:Юлия Кулинска

visibility 376

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ