16 Юли 2024вторник20:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Холандия очаква първа титла

Ще станем световни шампиони, уверен е Йорис Матайсен

/ брой: 152

автор:Дума

visibility 1048

Защитникът на Холандия Йорис Матайсен изрази уверенността на съотборниците си, които се надяват най-сетне да строшат каръка и да триумфират с първа световна титла. Довечера в Кейптаун "лаллетата", които са двукратни световни вицешампиони от ФРГ 1974 и Аржентина 1978, излизат като фаворит срещу двукратния носител на световната купа Уругвай, спечелил най-ценния футболен трофей през 1930 и 1950 г.
От холандските национали най-често намират място в заглавията на вестниците Ариен Робен и Уесли Снайдер, но и мнението на Матайсен, чиято стойност за отбора в никакъв случай не е по-малка, се цени много. Той игра във всичките минути в първите 4 мача на отбора в ЮАР, но заради контузия пропусна четвъртфинала с Бразилия, в който съотборниците му обърнаха с 2:1 петкратните световни шампиони.
"Да играя на полуфинал на Световното първенство за мене е като мечта. Ще дам всичко от себе си, за да бъде това възможно. В момента обстановката в нашия отбор е страхотна. Ние максимално се раздадохме срещу Бразилия и после заслужено триумфирахме. Но ние празнувахме всичките си победи тук. Знаем, че можем да станем световни шампиони и искаме да вдигнем световната купа. Всяка една наша победа досега е само стъпка към голямата ни цел", коментира Матайсен, който е излекуван и отново ще бъде титуляр довечера. Той игра и на предишния мондиал в Германия през 2006 г. "Искам да кажа на всички хора, които не са ни вярвали, че никога не съм имал съмнение в нашия отбор. Няма какво да се правя на скромен - 100%  бях сигурен, че ще елиминираме бразилците. Освен това сме наясно, че няма да ни се отвори по-добра възможност да спечелим световно първенство, отколкото са моментните ни шансове", допълни бранителят, който играе за германския Хамбургер вече 4 години. "Признавам си, че тази година играх полуфинал в Лига Европа с Хамбургер, както и в турнира за Купата на Германия. Но усещането ми сега не може да се сравни с нищо", допълни бранителят.
Освен титлата в първия мондиал, когато е домакин, Уругвай печели купата и на територията на Бразилия през 1950 г., а още 2 пъти е играл на полуфинал в Швейцария 1954 и в Мексико 1970. Оттогава вече 40 години "урусите" нямат запомнящи се резултати на мондиалите. "Не виждам смисъл защо трябва да се правят сравнения с отбора, спечелил титлата през 1950 г. Просто това трябва да си остане в миналото, нашите идоли да си останат само идоли", коментира многозначително селекционерът Оскар Вашингтон Табарес. Уругвай остана единственият отбор от Южна Америка в играта.
"Ще бъде много тежък мач. Уругвайците са биткаджии. Те никога не се предават. Ние трябва да сме много концентрирани", заяви пък холандският му колега Берт Ван Марвайк.

Застрахователи не покриват щети

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 133

НСИ отчете 2,5% годишна инфлация през юни

автор:Дума

visibility 443

/ брой: 133

БНБ отчита бум на фалшивите банкноти

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 133

По-малко и по-скъпо винено грозде тази година

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 133

Германия прехвърля 800 000 войници

автор:Дума

visibility 595

/ брой: 133

Френската левица опитва да състави кабинет

автор:Дума

visibility 525

/ брой: 133

Диктаторът Фухимори кандидат за президент

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 133

Накратко

автор:Дума

visibility 465

/ брой: 133

Код "Пожар"

автор:Ина Михайлова

visibility 1215

/ брой: 133

Вода в пясъка

автор:Евгени Гаврилов

visibility 540

/ брой: 133

Евро 2024 - в историята

автор:Марин Милашки

visibility 536

/ брой: 133

Преди да теглим потребителски кредит

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 133

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ