01 Септември 2024неделя21:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Данъчните снимат от въздуха имения на баровци

Ще проверят спазени ли са строителните изисквания и дали имотите са надлежно декларирани

/ брой: 226

автор:Дума

visibility 959

Националната агенция за приходите (НАП) е направила пълен видеозапис от въздуха с хеликоптер на правителствения Авиоотряд 28 на луксозните недвижими имоти в южните квартали на София. Става въпрос за имоти в Панчарево, Драгалевци, Симеоново, Бояна, Бистрица и Княжево. Чрез записите ще се изследва съответствието между имуществото и доходите на техните собственици. Подозренията на НАП са, че някои от къщите изобщо не са декларирани в общината и за тях не се плащат данъци. Освен това фактът, че имотът не е обявен, води и до невъзможност да се установи по документи, че той съществува, за да се изследва имущественото състояние на неговия собственик.
Цялата налична информация от визуалните огледи и записите от въздуха ще бъдат предадени на Столична община, за да проследят служителите на общинската администрация дали са спазени строителните изисквания и имотите са надлежно декларирани. Едновременно с това започва проверка за действителните параметри на луксозните имоти, оценка на пазарната им стойност и проверка на официално обявените доходи на собствениците им.
В заснетите райони има стотици басейни, къщи със застроена площ от повече от 2000 кв. м, частни пътища, имоти с тенис кортове и мини голф игрища и много други скъпи подобрения. Според НАП множество луксозни къщи са собственост на фирми и формално са обявени като офиси, въпреки че се използват само за жилищни нужди. По данни на агенцията фирмите са ползвали данъчен кредит, който не се полага, ако имотът се използва за живеене, посочват от НАП. На собствениците на скъпи имоти, които не могат да докажат достатъчен официален доход, ще бъдат възложени ревизии. Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години за укриване на данъци в особено големи размери и конфискация на част или цялото имущество, включително на луксозните имоти, ако вината на собствениците се докаже в съда.
"За НАП не всеки собственик на луксозен имот е престъпник. Няма нищо лошо човек да разполага със скъпа къща. Единственото, което ни интересува, е тези хора да са декларирали реалните си доходи и да са платили данъците върху тях", заяви по повод на проверките изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, цитиран от пресцентъра на агенцията.
Това е поредната шумна и зрелищна акция на НАП. Данъчните обявиха, че проверяват притежателите на луксозни коли, яхти и имоти. Започна проверка срещу шоумени, водещи фолк, поп и рок звезди. Текат проверки и за доходите на футболисти, след като се установи, че има огромна разлика между официалните заплати, които клубовете им изплащат, и реалните пари, които те получават. Проверяват се футболни съдии. Според данъчните проверките имат дисциплиниращ ефект и редица проверени са се издължили или са сключили споразумения за разсрочено издължаване.

Еврото идва у нас най-рано през 2026 г.

автор:Дума

visibility 2080

/ брой: 166

Данъчни проверяват българи със скъпи имоти

автор:Дума

visibility 1877

/ брой: 166

Павел Дуров пуснат под гаранция

автор:Дума

visibility 2448

/ брой: 166

Мицкоски разчита на диалог със София

автор:Дума

visibility 2129

/ брой: 166

„Татнефт“ дава петрол на Унгария и Словакия

автор:Дума

visibility 1750

/ брой: 166

Накратко

автор:Дума

visibility 8466

/ брой: 166

Да спасим БСП от хаоса

visibility 3870

/ брой: 166

Българският Сорос

автор:Иван Генов

visibility 4841

/ брой: 166

Престъпно

visibility 8336

/ брой: 166

Фейсбук е налагал цензура по време на пандемията

автор:Дума

visibility 1789

/ брой: 166

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ