19 Юни 2024сряда20:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вяра Емилова: Работещото решение за България днес е експертно правителство

Имаме нужда от консолидация – готови сме да подадем ръка, но тежки компромиси с работилите срещу БСП няма да правим

автор:Дума

visibility 1496

„Политическите кабинети са изчерпани – видя се, това доведе до много ниска избирателна активност и до ниско доверие. Затова БСП заставаме работещото решение за съставяне на експертен кабинет”.

Това заяви Вяра Емилова, член на ИБ на БСП пред Nova news днес.

Тя бе категорична: „Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и на Бойко Борисов или правителство което е с мандат на ГЕРБ. Това сме го казвали многократно. Нека да започнат разговорите за правителство, нека да мине и заседанието на Националния съвет на БСП – тогава ще говорим с конкретика”.

„Нашият лидер пое политическата отговорност и подаде оставка след незадоволителните резултати, които БСП постигна на тези избори. Разбира се, не само БСП загуби на тези избори, виждаме че има спад на гласовете и на другите политически партии – например, спад на гласовете за ПП-ДБ с над 50 процента. Спад има и при ГЕРБ, но проблемът на БСП е това, че в няколко поредни избора ние губим гласове”, коментира Вяра Емилова и подчерта:

„Оставката на Корнелия Нинова е факт. Националният съвет трябва да избере един от четиримата заместник председатели, който да продължи мандата до края. Следва отчетно-изборната кампания, където всяка една организация ще произведе свое събрание, ще избере своя нов председател - от основната партийна организация до общинските и областните съвети. Ще има промени в Движението на жените-социалистки, в Младежкото обединение и други”.

„Аз не мисля, че един конгрес сега би дал нещо ново. Това трябва да е последно заседание на 50-тия конгрес. Ние имаме устав и организационно технически план, според който в края на октомври трябва да се проведе 51-вия редовен конгрес на БСП”, отговори Емилова на въпроса необходим ли е спешен конгрес сега.

„Рано е да се каже кой ще се кандидатира за председател на прекия избор. За ръководство на парламентарната група също не можем да говорим, докато тя не се конституира окончателно през следващата седмица”, каза Емилова.

„Работила съм и за двамата през годините, но в последните може би над шест кампании аз не съм ги виждала да работят за БСП”. Така Вяра Емилова отговори на въпроса на водещата възможно ли е Крум Зарков или Сергей Станишев да оглавят БСП. И двамата могат да се кандидатират. Сега изборът е пряк – всички членове на БСП избират председателя на партията. И въпросът тук опира до доверието, до това, което си направил през годините, което си дал като сигнали към нашите членове. Не знам доколко те ще бъдат добре възприети от всички наши членове”, подчерта Емилова. И добави:

„Тези хора, който излязоха от БСП, които говорят против БСП и хвърлят грозни обвинения към партията - са били част от нея. Опитаха се да застанат по един или друг начин зад други политически проекти. Всички обаче видяхме резултата - по един процент за всички тези проекти, създадени с политическа цел да късат живо месо от БСП. Обществото го вижда. Това са хора, чиито лични амбиции не са били удовлетворени чрез БСП”, посочи Вяра Емилова.

По думите й решението е консолидация и диалог. „Ние сме хора, които сме работили в една социалистическа партия, нашият идеал е един и същ. Бихме подали ръка на всички, които се чувстват обидени по една или друга причина, но в никакъв случай няма да правим тежки компромиси, с приемане на такива, които целенасочено са уронвали престижа на БСП”, категорична бе Вяра Емилова, член на ИБ на БСП.

 

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 306

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 280

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 315

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 277

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ