19 Юни 2024сряда22:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Проданов: БСП не се отмятаме от казаното преди избори – в сглобки няма да влезем

За нас решението е експертен надпартиен кабинет – останалото ражда кризи и политически чудовища, заяви Христо Проданов, член на ИБ на БСП

автор:Дума

visibility 1729

„Когато има катастрофални резултати – трябва да има кардинални решения. Всички партии са с подобен срив, може би, с изключение на ДПС. Очевидно, че резултатите ни са слаби и затова лидерът на БСП Корнелия Нинова пое отговорност и подаде оставка. Очевидно, че част от това, което сме свършили за хората, е останало необяснено и не е стигнало до тях. Нужни са действия, с които да спечелим доверието на хората. Ще направим задълбочен анализ в Националния съвет и ще предприемем тези действия. Трябва да постигнем стабилност в България, защото другото е страшно – то ражда политически чудовища.”

Това заяви Христо Проданов, член на Изпълнителното бюро на БСП пред bTV тази сутрин.

„БСП имаме Устав. И по силата на този Устав председателят, който  е избран с пряк избор от всички членове на партията подава оставка пред всички членове на партията. И няма връщане назад. Оставката е валидна до избора на следващ председател.  За разлика, от предишните пъти, когато делегатите са се събирали и са отхвърляли подадена оставка – сега такава опция няма. Това, което видях вчера е, че Корнелия Нинова беше категорична за подадената оставка”, посочи социалистът.

„Кой ще се явява на вътрешния пряк избор за председател - все още не е ясно. През есента предстои пълен отчетно-изборен цикъл в БСП – ще има нови общински и областни председатели, нов Национален съвет и ново Изпълнително бюро, което ще бъде предложено от новия председател”, добави социалистът.

По думите на Проданов не е редно в предстоящите юли и август да се прибързва и членовете и симпатизантите на социалистическата партия, изнесли поредица от кампании, да понесат още една организационна тежест. „А и, освен кардинални - промените трябва да бъдат мъдри и правилни, не целенасочени. Според разписаното в Устава ръководството трябва да се поеме от някой от действащите в момента председатели. Това са Ирена Анастасова, Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров и Владимир Москов”, посочи Христо Проданов.

Социалистът бе категоричен в отговора на поредицата от въпроси: „В БСП решенията винаги са се взимали от Националния съвет - никога еднолични решения не са били взимани от председателя”.

Позицията на БСП за бъдещото правителство: „Позицията на БСП е непроменена и последователна: Ние в партийни сглобки не участваме. Ако приоритет на следващото правителство продължи  да е и изнасянето на оръжия за Украйна и въвличането на страната ни в конфликта – тогава то ще мине без нас. БСП, за разлика от другите партии – след изборите правим това, което сме казали преди  изборите”,  категоричен бе социалистът.

Христо Проданов заяви, че според БСП устойчивото за България решение е съставянето на надпартийно правителство с широка парламентарна подкрепа, без партийни фигури и лидери в него, с важни за България задачи, които се изпълняват в определени срокове. „Нека всички партии да участват и на масата на разговорите да бъдат поставени важни за България приоритети. И политическите партии да решават ще подкрепят ли тези национални приоритети. Така виждаме ние, в БСП правилния подход. Всичко останало е отиване към нови и нови избори. А едни избори през есента ще означават не повече от милион и половина избиратели и избор с под 20 % - това ще делегитимира изборния процес”, заключи Христо Проданов.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 306

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 280

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 315

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 277

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ