05 Юли 2024петък05:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП проведе срещи със синдикати на служителите в МВР и в МП

автор:Дума

visibility 1250

Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров, водач на листите на „БСП за България“ във Велико Търново и Хасково за парламентарните избори, Иван Иванов, водач в Русе и кандидатът за евродепутат Филип Попов се срещнаха с председателя на Синдикална федерация на служителите в МВР Илия Кузманов, члена на УС на СФСМВР Йоана Колева-Вълова и Станислав Загорски от Синдиката на служителите в затворите в България.

Синдикатите приветстваха промените в закона за увеличение на възнагражденията на служителителите в МВР. От БСП се ангажираха предвидената сума за това да бъде запазена и то да влезе в сила от 1 януари 2025 г.

Обсъдиха се законодателни промени, свързани с уреждане на статута на служителите в МВР по ЗМВР и ЗДСл, както и мерки за защита на служителите в затворите от агресията срещу тях. Подчертавайки традиционно доброто взаимодействие между социалистите с СФСМВР, беше поет ангажимент за последваща експертна среща, на която да се обсъдят допълнителни нормативни поправки.

Сред исканията на синдикатите беше колективен трудов договор за служителите по ЗМВР, за което получиха пълна подкрепа от БСП. Беше поставен въпросът и за въвеждане на минимални стандарти за полицейските сили на европейско ниво.

По-късно Иван Иванов и Филип Попов проведоха среща с Венцислав Станков и Делян Симеонов от ръководството на синдикат „Огнеборец“, председателя на Съюза на синдикалните организации в МП Иван Иванов и председателя на пенитенциарните служители Славиела Атанасова.

Синдикатите приветстваха приетия нов Закон за МВР, чийто вносител бе парламентарната група на „БСП за България“. Беше подчертана нуждата и от Закон за доброволчеството, който се прие само на първо четене, отново по инициатива на социалистите.

„Досега ние сме били вносители на законодателни промени в МВР и имаме голяма степен на успеваемост. Ще продължим да се борим за колективните трудови договори във Вашата система, както и най-накрая да се уреди въпросът с униформеното облекло“, увери Иван Иванов.

На срещата бе поставен въпросът за отделен закон за пожарната безопасност.

Сред обсъдените теми бяха още нуждата от правна защита на служителите в затворите, както и допълнителни законодателни инициативи в полза на работещите в системата на Министерството на правосъдието, които да бъдат поставени на вниманието на бъдещите народни представители.

„Трябва вече да се даде гласност за проблемите на служителите в затворите. Надявам се да заработи парламентът и да има правителство, защото от това безвластие страдате Вие. Нашата врата е отворена за Вас“, категоричен бе кандидат-депутатът Иванов.

КЗК разследва "Билла" за нелоялни практики

автор:Дума

visibility 566

/ брой: 125

Тол системата с 500 млн. лв. приходи

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 125

ЕС въвежда мита върху всички онлайн стоки от Китай

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 125

Все повече кандидати са срещу Льо Пен

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 125

240 пожарникари изпраща Европа в Гърция

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 125

Швейцария спира опасно сръбско царевично брашно

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 125

ЕК дава 1,2 млрд. евро за Западните Балкани

автор:Дума

visibility 499

/ брой: 125

Безпощадно

автор:Александър Симов

visibility 553

/ брой: 125

Различията с ГЕРБ са сериозни

visibility 523

/ брой: 125

Принципен въпрос

visibility 484

/ брой: 125

Разрив и раздори в ДПС

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 125

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ