29 Август 2024четвъртък21:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Доган изключи Пеевски и приближените му от ДПС

Изгонването е заради системното нарушение от горепосочените лица на устава на партията

/ брой: 165

автор:Дума

visibility 291

Централното оперативно бюро(ЦОБ) изключи Делян Пеевски и още седем негови приближани от ДПС. Това са Халил Летифов, Искра Михайлова, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Станислав Анастасов, Радослав Ревански и Ертен Анисова. Шестима от тях са депутати, а Ревански е кмет на Белица. На заседанието е присъствал основателят и почетен председател на ДПС Ахмед Доган.
Решено е било да бъдат освободени като председатели на областните съвети на партията още 8 души.
Утвърдени са и нови образци на печати на ДПС като предходните са анулирани. Вчера говорителят на ЦИК Росица Матева коментира, че за актуалното състояние на ДПС трябва да се произнесе Софийски градски съд. Той издава документи, който се представя пред ЦИК за изборите.
Изгонването е заради "системното нарушение от горепосочените лица на устава на партията, неизпълнението на решенията на Националната конференция, на колективните органи на партията и на почетния председател на ДПС поставиха пред риск не просто единството на партията, а нейното съществуване с идеите и философията на основателя на партията – д-р Ахмед Доган, залегнали в Устава на ДПС и програмните документи", се посочва в пресъобщението на ДПС.
"В своите обръщения д-р Ахмед Доган обърна внимание и отправи ясно и категорично предупреждение, като даде време и възможност лицата сами да си подадат оставките, но процесите, следвайки своя ход, доведоха до днешните решения, които са окончателни", пише още в него.
В тях се подчертава, че тъй като парламентарната група е функция на партията, всички решения, взети извън ЦОБ, са нелегитимни. Решенията подлежат на обжалване пред Централната контролна комисия на ДПС.
До изключването на Пеевски се стига след два месеца на тежък конфликт в ДПС. Разцеплението се случи след изборите през юни, на които за пръв път в историята си ДПС стана втора политическа сила. Съпредседателят Делян Пеевски си приписа заслугата и се обяви за "новото начало" в ДПС, като същевременно започна чистка на доверени на Доган хора, заклеймявайки ги като "деребеи".
Още през юли Доган поиска оставката на Пеевски като съпредседател на ДПС, но той отказа да я подаде. Междувременно парламентарната група на партията се разцепи на две - ДПС-Пеевски с 22-ма и ДПС-Доган с 25 народни представители.
Голяма част от местните структури и привърженици на партията застанаха на страната на Доган, но Пеевски има контрол върху някои организации и именно заради това сега са освободени и местни лидери.
По-късно Пеевски коментира, че решението е противоуставно и е на отцепници, които се опитали да откраднат партията.

Украйна не се отказва от ядрените ни реактори

автор:Дума

visibility 651

/ брой: 165

Бившият главен архитект оглави строителния контрол в София

автор:Дума

visibility 647

/ брой: 165

Ограничава се движението към Терминал 2 на летище София

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 165

Гражданин осъди събирачи на дългове

автор:Дума

visibility 641

/ брой: 165

Мицкоски призна за опит за подкуп

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 165

Нападател с ножове застрелян в Германия

автор:Дума

visibility 636

/ брой: 165

Природни стихии В Югоизточна Европа

автор:Дума

visibility 609

/ брой: 165

Накратко

автор:Дума

visibility 628

/ брой: 165

"...Любя, тача и милея."

автор:Барбара Пейчинова

visibility 679

/ брой: 165

Приятно крадене

visibility 653

/ брой: 165

Безценните мигове

автор:Александър Урумов

visibility 731

/ брой: 165

Обречени на Юда

автор:Юри Михалков

visibility 701

/ брой: 165

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ