29 Декември 2024неделя17:12 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД до 15 декември 2024 г.; „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2024 г.; в редакцията на вестника до 20 декември 2024 г. Цени: 12 месеца - 204 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД до 15 декември 2024 г.; „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2024 г.; в редакцията на вестника до 20 декември 2024 г. Цени: 12 месеца - 204 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Храните поевтиняват четвърти пореден месец

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 3642

"Имаме мощна конкурентна среда, стабилиност на цените и затова храните за четвърти пореден месец поевтиняват. основната причина за това е масовото предлагане на плодове и зеленчуци".  Това заяви пред БНР Владимир Иванов - председател на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата.  При основните хранителни продукти имаме задържане на цените. Може би вече девети месец те са почти без промяна, отчете той и добави, че единственият продукт, който трайно тръгва надолу, е захарта.
Според Иванов цената на брашното е постоянна граници, почти без изменение.Варивата също се успокоиха. По отношение на боб, ориз буквално повече от 9-10 месеца сме почти без промяна - като тенденция. Устойчиво, стабилно, динамично равновесие. Месото спрямо миналата година е поскъпнало с около 10%, но това е най-малкото, което можеше да се случи след тенденциите през последните три години.
За млякото и млечните продукти Иванов посочи, че цената на кашкавала се стабилизира на около 17 лв. на едро, а сиренето - около 11 лв., което е почти без промяна спрямо нивата от миналата година:
Вносът на плодове и зеленчуци е неизбежен, напомни председателят на ДКСБТ. По думите му количествата на земеделските производства трябва да са значително повече. Имаме по-нисък темп на спада на цените в следствие на времето, подчерта той и добави, че климатът е най-мощният фактор, който влияе на плодовете и зеленчуците. Инфлация няма как да няма, но въпросът е да е в малки проценти и доходите да я изпреварват, обясни Владимир Иванов.

Има ли нелегален внос на добитък от съседна страна

автор:Дума

visibility 43152

/ брой: 244

Неизвестна болест покоси 200 овце във ферма в Карнобатско

автор:Дума

visibility 39883

/ брой: 244

65% срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 43566

/ брой: 244

Банките уличени в нелоялни практики при отпускане на кредити

автор:Дума

visibility 44167

/ брой: 243

Путин готов за диалог с Тръмп и Зеленски

автор:Дума

visibility 42900

/ брой: 244

Русия без условия за преговори с Киев

автор:Дума

visibility 41243

/ брой: 244

Белград минава на безплатен транспорт

автор:Дума

visibility 38485

/ брой: 244

Левите в Румъния се оттеглят от преговорите

автор:Дума

visibility 37472

/ брой: 244

Светът през 2024

автор:Дума

visibility 59294

/ брой: 244

Турбулентната политическа 2024 година

автор:Юлия Кулинска

visibility 48563

/ брой: 244

БСП се нуждае от радикална промяна

автор:Юлия Кулинска

visibility 43192

/ брой: 244

2024 - историческата година за БСП

автор:Александър Симов

visibility 41538

/ брой: 244

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ