25 Юли 2024четвъртък17:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Красимир Йорданов: Не бива да се пропуска възможността да се направи всичко което е необходимо да се състави редовно правителство

Държавата не може и не трябва да остави своите хора да спят под небето

автор:Дума

visibility 563

"След като виждаме ситуацията в парламента, шансът за съставяне на правителство е много малък. Но не бива да се пропуска възможността да се направи всичко което е необходимо да се състави редовно правителство". Това заяви в ефира на BG on Air народният представител от ПГ на "БСП за България" Красимир Йорданов. По думите му е необходим държавнически подход и не трябва да се поставят червени линии, а да се търси общото между всички партии, което обединява цялото ни общество. Като основни проблемите пред българите той посочи  ниските доходи, високата инфлация, законодателството, което трябва да се приеме по Националния план за възстановяване и устойчивост. По думите му ако БСП го получи ще вземе решение на Национален съвет как и с кого да проведе разговори. "Дори да не успее с третия мандат, разговорите ще са една добра основа за работа за следващия парламент", обясни Йорданов. 

Социалистът заяви, че като най-голямата партия в лявото пространство и като парламентарно представена БСП е подала ръка на всички ляво мислещи хора в България и е проведена серия от срещи на новото ръководство с партии в ляво. "Очаква се в петък да бъде подписан документ между всички нас и на 27-ми да се качим заедно на Националния събор на левицата на Бузлуджа. България има нужда от силно ляво като една алтернатива за управление на България", каза още той. Според него подходът трябва да бъде сменен, защото този от последните години не ни води до добри резултати. "Бузлуджа е символ за БСП - там хората не ходят заради личностите, а заради лявата идея", коментира Йорданов на въпрос за присъствието на представители на старото ръководство на върха. 

По повод на пожарите, Йорданов заяви, че като депутат от Ямбол може да каже със сигурност, че ситуацията е изключително тежка. Той обясни, че има комисии, които установяват щетите не само към унищожената земеделска продукция, но и към къщите и имотите на хората. "Пострадалите българи не трябва да се чувстват като бежанци в собствената си държава. За възстановяването на домовете и поминъка им може би ще са необходими милиони и трябва да им се помогне. Държавата не може и не трябва да остави своите хора да спят под небето", заключи Красимир Йорданов.

Приеха на първо четене актуализацията на бюджета

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 140

Властта изтегли още 200 млн. лв. нов заем

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 140

В Румъния влезе в сила данък лукс

автор:Дума

visibility 413

/ брой: 140

Болести по животните дебнат на границата с Турция

автор:Дума

visibility 434

/ брой: 140

Провал на реформата за абортите в Полша

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 140

Забраниха Хамбургския ислямски център

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 140

Не носете ножове в Гърция

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 140

Накратко

автор:Дума

visibility 367

/ брой: 140

Строителни илюзии

автор:Евгени Гаврилов

visibility 412

/ брой: 140

За казуса "Ненчев"

visibility 433

/ брой: 140

Враждата Баку-Париж

автор:Юри Михалков

visibility 388

/ брой: 140

Гавра

автор:Барбара Пейчинова

visibility 376

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ