05 Юли 2024петък00:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка facebook.com/agtptennis

Гришо с велик обрат на "Уимбълдън"

автор:Дума

visibility 300

Григор Димитров се класира за третия кръг на "Уимбълдън". Поставеният под №10 в схемата на турнира хасковец преодоля китаеца Цзюнчън Шан след 5:7, 6:7 (4), 6:4, 6:2, 6:4 след 3 часа и 29 минути игра. По този начин българинът осъществи едва втория си обрат в турнир от Големия шлем, след като е загубил първите два сета. Димитров и Шан трябваше да изиграят мача си още в сряда, но тогава забавяне в програмата заради лошото време над Лондон не позволи това да се случи.

Двубоят на Корт 12 започна без изявено предимство за един от двамата тенисисти, но в 11-ия гейма 19-годишният Шан успя да запише първия пробив в мача и да вземе откриващия сет след 7:5.
Във втория сет отново китаецът, който е номер 91 в света, бе този, който бе по-активен в началото и успя да дръпне с 3:1 гейма в резултата. Димитров върна пробива и докара нещата до тайбрек, но в него Шан отново бе по-концентриран и го взе със 7:4 точки.
33-годишният българин, който играе за 14-и път в кариера си в основната схема на "Уимбълдън", успя да превключи на по-висока скорост чак в третия сет. В петия гейм дойде единствената точка за пробив пред един от двамата тенисисти в сета и българинът успя да я реализира.
Това, че успя да поведе в резултата, даде нужната увереност на българина и той затвори третия сет с 6:4.
Най-убедителен Димитров бе в четвъртия сет, в който и сервисът му започна да работи много по-добре. Тогава той постигна пет директни точки и даде общо само 15 на Шан от 42 разиграни.
Поел инициативата изцяло, българинът успя да запише нов пробив още на старта на петия сет. Точно този пробив направи разликата между него и Шан и така най-добрият български тенисист премина втория кръг в седми пореден турнир от Големия шлем. За последно Димитров не успя да играе трети кръг на Мейджър на Откритото първенство на САЩ през 2022 година, когато загуби във втори кръг.

Димитров завърши мача с 19 аса на сметката си, 57 печеливши удара и 42 непредизвикани грешки. В същото време Шан направи 18 аса и постигна 44 печеливши удара при 51 непредизвикани грешки. В третия кръг на "Уимбълдън" българинът ще играе с французина Гаел Монфис, който победи със 7:6(5), 6:4, 7:6(3) швейцареца Стан Вавринка. До момента Димитров и Монфис са се срещали пет пъти, като 37-годишният французин води с 4:1 успеха. Последният им мач обаче бе през 2016 година, а двамата нито веднъж не са играли на трева.

КЗК разследва "Билла" за нелоялни практики

автор:Дума

visibility 566

/ брой: 125

Тол системата с 500 млн. лв. приходи

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 125

ЕС въвежда мита върху всички онлайн стоки от Китай

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 125

Все повече кандидати са срещу Льо Пен

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 125

240 пожарникари изпраща Европа в Гърция

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 125

Швейцария спира опасно сръбско царевично брашно

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 125

ЕК дава 1,2 млрд. евро за Западните Балкани

автор:Дума

visibility 499

/ брой: 125

Безпощадно

автор:Александър Симов

visibility 553

/ брой: 125

Различията с ГЕРБ са сериозни

visibility 523

/ брой: 125

Принципен въпрос

visibility 484

/ брой: 125

Разрив и раздори в ДПС

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 125

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ