08 Август 2024четвъртък12:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Откриха откъде идва вкусът на кафето

/ брой: 215

автор:Дума

visibility 1950

Особеностите на вкуса на кафето, както и разликите между различните сортове, се определя от гъбички, развиващи се в кафеените зърна, твърдят от бразилския институт по хранителни технологии в доклад, изнесен пред международния конгрес на муколозите, тази година в Австралия.
По думите на Марта Таниваки, ръководител на екипа от бразилски учени, макар основната част от вкуса на кафето да се определя от свойствата на самите зърна, окончателният привкус се определя именно от гъбичките, които попадат в кафето по време на неговия растеж и се развиват там. А това какви именно ще са те, зависи от особеностите на мястото, където се отглежда кафето - почва, климат, влажност.
Като правило, твърдят бразилските учени, тези гъбички са безвредни за човешкия организъм, но има и някои, които не са безопасни и заради които зърната придобиват неприятен вкус.
Учените продължават изследването си, защото смятат, че по-доброто изучаване на различните видове гъбички може да доведе до подобряване на вкусовите качества на кафето, както и до създаване на нови сортове чрез механизъм, напомнящ много приготвянето на различните видове сирена и вина.

 

Има само два пола - мъж и жена

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 150

5 загинали при катастрофи с електрически тротинетки

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 150

70 къщи с щети след взривовете в Елин Пелин

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 150

Пореден опит да купим нови влакове

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 150

ББР си върна само 5 млн. лв. от 150 млн. лв. кредит

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 150

Отпускат кредити за замяна на печки на твърдо гориво с ВЕИ

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 150

Вдигат таксите за контрол на храните

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 150

Водна криза грози Гърция

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 150

Германците искат предсрочни избори

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 150

Разширяват затворите във Великобритания

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 150

Армията декларира лоялност към Мадуро

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 150

Феноменална промяна

автор:Александър Симов

visibility 1

/ брой: 150

На автопилот

visibility 6

/ брой: 150

Кой календар са гледали МОН?

visibility 2

/ брой: 150

Фермери, не смесвайте стадата при паша!

visibility 3

/ брой: 150

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ