18 Ноември 2024понеделник23:31 ч.

Младите социалисти:

Искаме оставката на шефката на фонд "Земеделие"

Новите стандарти за млякото обслужват групови интереси, твърдят от МО на БСП

/ брой: 189

автор:Веселка Венкова

visibility 2395

Оставката на шефката на ДФ "Земеделие" Калина Илиева поискаха вчера от ръководството на Младежкото обединение в БСП. Двама от младите експерти при социалистите са били нейни подчинени и твърдят, че директорката няма "капка експертен потенциал". Настояването за оставка не е самоцелно, искаме задълбочена проверка и отговор на въпроса имало ли е служител с акредитиран подпис (за проектите по САПАРД) на мястото на уволнения Георги Желев, уточни за ДУМА Андрей Вълчев. Според младите леви това е довело до загуба на 150 млн. лв. по предприсъединителната програма, чието удължаване с едно година бе договорил екипът на вицепремиерката в предишното правителство Миглена Плугчиева.
Експертите в МО са потърсили без успех името на липсващия служител във всички наши и европейски институции, включително при референтите на "Програмата за развитие на селските райони" и в ДФ "Земеделие", като разплащателна агенция по програмата, оторизирано лице с акредитиран от ЕК подпис. Парите по одобрените проекти, които трябваше да дойдат по САПАРД, сега ще се набавят от националния бюджет, твърдят младите социалисти, и виждат огромен проблем във факта, че 150 млн. лв. плюс лихви и пропуснати ползи вследствие на масови фалити ще трябва да излязат от джоба на българския данъкоплатец.
Колко струва липсата на един акредитиран подпис на всеки българин, питат левите земеделския министър Мирослав Найденов, макар че в последните три отчетни документа - на ДФ "Земеделие", на МЗХ и в отчета на МС, за година управление се твърди "успешно приключихме програма САПАРД", обясни Вълчев.
Новият стандарт за киселото мляко обслужва интересите на преработвателите, убива пазара на производителите и съсипва млечния сектор в България. Такова е становището на Младежкото обединение, изразено от члена на ИБ на БСП и председател на структурата Явор Гечев. Кой е авторът на този анонимен документ, кое налага приемането му, кои са вносителите на "текста", в който младите леви откриват много неясноти и клопки, питат те и настояват да остане в сила БДС от 1982 г. "В автентичния стандарт има няколко специфични неща - киселото мляко се прави от прясно и закваска със специфичните в тях бактерии в определено съотношение според сезона. Трайността на такова мляко е от три до пет дена", обясни Гечев. В новия стандарт било променено съотношението в бактериите с цел повишаване на трайността и по този начин киселото мляко вече е "убито", категорични са от младежкото БСП.
 

Инспекторатът на МС иска наказания в Министерството на културата

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 220

4 щама на грипа тази година

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 220

3 януари ще бъде учебен ден в София

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 220

Експерти алармират за криза с тока през зимата

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 220

Инфлацията рязко се ускорява през миналия месец

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 220

Застраховката на такситата поскъпва заради честите инциденти

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 220

Еврокомисията повиши очакванията си за българската икономика

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 220

Стреляха по резиденция на Бенямин Нетаняху

автор:Дума

visibility 418

/ брой: 220

Тръмп гласи високи мита за Евросъюза

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 220

Гръцката полиция на крак заради демонстрации

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 220

Ново ниво

автор:Ина Михайлова

visibility 1145

/ брой: 220

Това не са услуги

visibility 416

/ брой: 220

Иска ли Зеленски мир

автор:Юри Михалков

visibility 404

/ брой: 220

За лъжите и истините, свързани с „Гунди – легенда за любовта“

visibility 447

/ брой: 220

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ