04 Август 2024неделя15:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Свободата и саламът

/ брой: 153

автор:Мария Нинова

visibility 1100

Да бъдеш студент в днешно време се оказва не толкова трудна задача. Университети - колкото искаш, специалности - каквито искаш... Но една от най-желаните специалности през годините си остава "журналистиката".
Да бъдеш журналист е призвание. За да бъдеш журналист, преди всичко трябва да си справедлив, да слагаш истината над всичко, дори над себе си. Да умееш да посочваш грешките, да не си безразличен. Журналистът е различно племе, което не знае що е страх. Който не го може, не е журналист.
Всяка година темите на изпитите по журналистика стават едни от най-обсъжданите. Кандидат-студентите в УНСС имаха право да избират между две теми - "Право на избор" и "Защо ми е свобода, щом съм беден и гладен? Свободата не може да ме нахрани - предпочитам да съм сит". Интересно.
За правото на избор в демократичната държава  може да се напише много. Но като кандидатствала тази специалност бих избрала втората тема. Причината е във въпроса. С него се опитват да ни провокират - по-важен ли е саламът от свободата? Че по-добре ли е да си роб в собствената си държава, но нахранен, отколкото да се бориш за свободата си и да си гладен? Бъдещите журналисти трябва да решат. Трябва да дадат собствения си пример за чувството за свобода. Различно от сит стомах и пълни с пари джобове. Професията се опорочи именно от хора, които искат чрез нея да напълнят портфейлите си. Време е младите да покажат, че свободата няма нищо общо с парата.
Хората, които са се борили за правда и независимост, са били гладни, но остават безсмъртни. Христо Ботев е казал: "Няма власт над оная глава, която е готова, да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество".
Свободата може да те нахрани...
 

Българският еврокомисар може да поеме енергетиката

автор:Дума

visibility 1831

/ брой: 146

За 6 месеца банките са прибрали близо 1 млрд. лв. такси

автор:Дума

visibility 1793

/ брой: 146

"Булгаргаз" отчита 100 млн. лв. загуба

автор:Дума

visibility 1678

/ брой: 146

Над 400 000 българи търгуват с криптовалути

автор:Дума

visibility 1782

/ брой: 146

Иран се закани да отмъсти на Израел

автор:Дума

visibility 1996

/ брой: 146

В Англия се надигнаха срещу имигрантите

автор:Дума

visibility 1954

/ брой: 146

Мадуро поиска одит на президентските избори

автор:Дума

visibility 1980

/ брой: 146

Честито, другарю Йорданов!

автор:Нора Стоичкова

visibility 2219

/ брой: 146

Бузлуджа запали светлина в най-тъмните дни на България

visibility 2051

/ брой: 146

Главчев допусна гаф

visibility 2012

/ брой: 146

Датата - 02.08.2024 г.

автор:Дума

visibility 2002

/ брой: 146

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ