05 Август 2024понеделник00:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Галъп":

Без Бареков и "Атака" в парламента

2013 г. ще бъде запомнена с политическата конфронтация, констатират социолозите

/ брой: 295

автор:Мария Нинова

visibility 1285

Ако изборите са днес, партията на Николай Бареков и "Атака" остават вън от парламента. Това сочат данни от новото социологическо проучване на агенция "Галъп", обявени вчера. "България без цензура" биха подкрепили 2,1% от хората, а "Атака" - 1,8%..
При евентуални предсрочни избори сега БСП ще бъде първа политическа сила с 22,8%, следвана от ГЕРБ с 18%. След тях се нареждат ДПС (6,1%) и Реформаторският блок (4,8). При Реформаторския блок отново се наблюдава тенденцията да се сумира процентът от всички партии в него, защото хората не го разпознават като единен политически субект
2013 г. ще бъде запомнена с политическата конфронтация, заяви шефът на "Галъп" Първан Симеонов, който анализира изследването, направено между 28 ноември и 5 декември. Той коментира, че се наблюдава известно успокояване на напрежението спрямо ноември. "Общите нива на обществена тревожност остават високи, но покачването им, което "Галъп" регистрира през ноември, не се е оказало трайна тенденция", обясни социологът. Допитването показва, че подкрепата за протестите и искането за оставка не се задържат на по-чувствителните нива от предходния месец. 62% са с впечатлението, че протестите отслабват, а 13% са с противоположно впечатление. Ако протестите продължат, те в крайна сметка ще успеят да постигнат оставка на кабинета и предсрочни избори, смятат 26%, но 47% са на обратното мнение. Според данните от изследването обществото е останало с положително впечатление и от двете непосредствени страни на протеста - протестиращи и полиция. Почти половината от запитаните оценяват действията на полицията като нормални и в рамките на закона.
Обобщение на "Галъп" сочи, че от последните 20 години президентската институция е стигнала нива на недоверие, които за последно са установявани в края на мандата на Желю Желев. "Никога в толкова ранен етап от мандата си действащ президент не е бил в толкова неизгодна позиция като обществена подкрепа", каза Симеонов.
70% от анкетираните продължават да са настроение песимистично за бъдещето на България.
Политологът Димитър Ганев обяви, че 43 на сто са съгласни, че страната трябва да оказва помощ на сирийските бежанци у нас. Близо 1/3 обаче са на мнение, че България не трябва да приема бежанци от Сирия и трябва да изгони всички, които вече са влезли в страната.

Българският еврокомисар може да поеме енергетиката

автор:Дума

visibility 1873

/ брой: 146

За 6 месеца банките са прибрали близо 1 млрд. лв. такси

автор:Дума

visibility 1827

/ брой: 146

"Булгаргаз" отчита 100 млн. лв. загуба

автор:Дума

visibility 1707

/ брой: 146

Над 400 000 българи търгуват с криптовалути

автор:Дума

visibility 1809

/ брой: 146

Иран се закани да отмъсти на Израел

автор:Дума

visibility 2045

/ брой: 146

В Англия се надигнаха срещу имигрантите

автор:Дума

visibility 1991

/ брой: 146

Мадуро поиска одит на президентските избори

автор:Дума

visibility 2016

/ брой: 146

Честито, другарю Йорданов!

автор:Нора Стоичкова

visibility 2274

/ брой: 146

Бузлуджа запали светлина в най-тъмните дни на България

visibility 2097

/ брой: 146

Главчев допусна гаф

visibility 2051

/ брой: 146

Датата - 02.08.2024 г.

автор:Дума

visibility 2045

/ брой: 146

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ