27 Юли 2024събота21:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Зафиров от Бузлуджа: Всеки истински социалист е добре дошъл при нас

автор:Дума

visibility 692

„Всеки истински социалист е добре дошъл при нас“. Този призив отправи и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров  от Бузлуджа в ефира на NOVA и честити празника 133 години организирано социалистическо движение в България на всички социалисти.  

Той припомни, че вчера е подписано общо Обръщение към българския народ от 17 леви партии, което е заявка за обединение и общ път към следващите избори  и тяхното спечелване. „Дадохме ясна заявка лявото да бъде основен политически фактор в управлението на страната“, категоричен бе Зафиров.  

Атанас Зафиров подчерта, че Бузлуджа е свято място за всеки един социалист. „Това е мястото на началото на нашата партия, на организираното социалистическо движение и всеки социалист трябва да я носи в сърцето си, да може да превъзмогва и личните си страсти, страхове и притеснения“, коментира той. По думите му левите трябва да се обединят около общите си цели и идеали. Зафиров заяви вярата си, че днес всеки истински социалист ще бъде на Бузлуджа. 

„Убеден съм, че процесът на консолидация вляво е необратим. Дадохме ясна заявка, че ще вървим заедно към реализиране на общите ни цели и идеи, а те са много повече от нещата, които ни разделят. Това е сигнал към левия избирател, че лявото няма да бъда раздробено и разделено, а мощен фактор в политическия живот на страната“, каза още той. По думите му, ако се стигне до предсрочни избори, левите ще се явят заедно, за да станат първа политическа сила или основна алтернатива на статуквото и модела „ГЕРБ“. „Сега пристигат и хората, които изпълват със съдържание нашия слоган: Заедно! Началото е Бузлуджа!“, заяви Зафиров.

Борислав Гуцанов: Тръгваме от историческия връх на Бузлуджа към политическия връх за промяна на България

„Вчера подписахме меморандум, с който се обединяваме партии, с които само допреди няколко месеца беше невъзможно да седнем на една маса. Всеки един от нас изпи горчивата чаша на разединението и разбра, че няма как да променим България, ако не сме заедно.“ Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Борислав Гуцанов в ефира на bTV от Историческата поляна на Бузлуджа. 

„Щастливи сме, че сме тук с президента Георги Първанов. Мая Манолова, Костадин Паскалев, Румен Петков и всички хора, които по един или друг начин са свързани с лявото пространство“, добави той.  

Той обяви, че обединението тръгва заедно към изборите. „Считаме, че БСП и левицата сме тези, които трябва да променим България за по-доброто на всеки един българин и на икономиката на страната. Напред и нагоре – и къде по-добре от Бузлуджа. Тръгваме не само от историческия връх, а към политически връх за промяна на България“, каза още Гуцанов.

Кристиан Вигенин: Когато левите имат кауза и се обединяват, те могат да побеждават

 „Честит празник на всички социалисти и леви хора в България! Наистина тази Бузлуджа е различна. Осъзнаването, че България трябва да има истинска алтернатива и че България трябва да бъде социално справедлива и правова държава, доведе до това лявото да започне да се събира, да загърбва разделенията от миналото, да погледне напред и да поведе хората. На фона на целия разпад на политическата система, България има нужда от това.“ Това заяви зам.-председателят на БСП и ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП Кристиан Вигенин пред БНТ от Бузлуджа. 

Според него е напълно възможно българското ляво обединение да повтори феномена на левицата във Франция. „Когато левите хора имат кауза, те могат да побеждават. Когато осъзнаят тази кауза, те се събират. И знака, който дадохме вчера, ще дадем и днес, е много ясен в тази посока. Случва се нещо различно, даваме шанс на новото“, коментира социалистът. 

По думите му сериозната работа започва от утре. „В документа, който подписахме левите формации, се ангажирахме, че започваме съвместна работа по управленските ни приоритети, сектор по сектор. Обединението само по себе си е хубаво, но то ще даде резултат, ако се види какво носи със себе си, преди всичко за страната“, каза още Вигенин.

България пак се размина с нови влакове

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 141

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

автор:Дума

visibility 1113

/ брой: 141

КЗК даде зелена светлина на БАКБ да купи Токуда банк

автор:Дума

visibility 916

/ брой: 141

Военен съюз срещу Иран

автор:Дума

visibility 1029

/ брой: 141

ЕК заведе три дела срещу България

автор:Дума

visibility 1085

/ брой: 141

Гърция екстрадира българин в САЩ

автор:Дума

visibility 965

/ брой: 141

Германия отказва войници и оръжия срещу Русия

автор:Дума

visibility 1013

/ брой: 141

Душата и сърцето на БСП

автор:Александър Симов

visibility 579

/ брой: 141

Бузлуджа е началото

visibility 476

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ