02 Септември 2024понеделник15:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 167

автор:Дума

visibility 985

Хутите обстрелваха търговски кораб
Йеменските бунтовници хути извършиха нападение с две ракети срещу търговски кораб под либийски флаг в Червено море, предадоха агенциите. Първата ракета паднала на 50 метра от носа на кораба, а втората на 50 метра от кърмата. Корабът е продължил пътя си без никакви щети.


Мълния изключи Арменската АЕЦ
Мълния е причинила изключване на единствената АЕЦ в Армения в събота вечерта. Работи се по повторното включване на обекта към енергосистемата.


Либия група за трафик на хора
Либийските власти разбиха престъпна група за трафик на хора, арестувани са 11 души, включително главатаря й. Извършени са престъпления с 1300 мигранти, включително насилствено задържане, изтезания и изнудване за освобождаването на жертвите.


Контрабандни животни открити в Одрин
Турските митничари в град Одрин откриха десетки екзотични животни при опит да бъдат внесени контрабандно в Турция от Гърция. Средно голям седан е превозвал три кенгура, три алпаки и една патагонска мара в багажника, а в автомобила 12 папагала и 23 летящи катерици. Много от животните са бебета.


Тежка верижна катастрофа в Италия
26 пътници бяха ранени във верижна катастрофа на магистрала в Италия, замесени бяха 7 автомобила на магистрала към границата с Австрия. Не се съобщава за причините. Последните два дни в Италия е въведен червен код за трафика поради края на летните отпуски.  


Руснак оцеля при токов удар от 27 000 волта
Инцидентът станал на строителен обект във Волгоград при разтоварване на метални конструкции, съобщи местният телеграм канал „Облздрав 34“. „Камионите пристигнаха и се наложи да се премахнат стълбите и да се монтират кабелите. Взех кабел, но той беше с ток.  Ударът ме хвърли на земята”, разказа 40-годишния мъж. Той бе откаран в реанимация в изключително тежко състояние. „Дъгата премина от главата през вътрешните органи и излезе в долните крайници“, гласи съобщението.
Мъжът се е лекувал 40 дни, претърпял е сложни операции. Към момента няма опасност за живота му и е изписан.

БСП изключи Корнелия Нинова

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 167

България има нужда от алтернатива на десните бюджети на ГЕРБ

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 167

Електронните рецепти може да се изпълняват и частично

автор:Аида Ованес

visibility 209

/ брой: 167

С 12% поскъпнаха жилищата в София само за 6 месеца

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 167

От Витоша се лови и таксува роуминг със Сърбия

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 167

Летището в Пловдив отново е изцяло собственост на държавата

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 167

България е първа в ЕС по ръст на купени нови коли

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 167

Войната в Газа върви с акция за ваксиниране

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 167

Засилено присъствие на КФОР в Митровица

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 167

Белград успокоява Москва за "рафалите"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 167

Накратко

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 167

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 263

/ брой: 167

Защитете децата!

автор:Боян Бойчев

visibility 230

/ брой: 167

Пчеларският сектор е поставен на колене

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 167

1 кг хубав мед струва колкото килограм домашно масло

visibility 207

/ брой: 167

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ