14 Юли 2024неделя02:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Време е за размисъл

Бяхме износители, имаше работа за всеки, сега с лявата ръка давате пари, с дясната ги вземате

/ брой: 22

автор:Дума

visibility 760

Гледах едно интервю с Бойко Василев по БНТ.  На въпроса на водещия не му ли омръзна да дига данъци и да запушва дупки във бюджета, докато го върже, премиерът разпалено доказа, че той е вързал бюджета, защото е събрал над 2 милиарда лева от митниците, като е разбил контрабандата и корупцията. Аз се чудя той вярва ли си на приказките, защото аз не.
За коя контрабанда говори? За цигарите? За алкохола? Или за наркотиците? Може би за износа на храни и повторното им връщане. Цигари с бандерол не се пушат, пазарът е пълен с цигари без бандерол, а проверете митничарите и данъчните държавни служители да видите, че никой не пуши цигари с бандерол. Алкохолът също. Магазините са пълни хем с алкохол менте, хем без бандерол. Колкото за наркотиците, страната е райска градина. Границата е врата за Европа. Щом става въпрос за корупцията, и нея "ликвидирахте" - справка Свиленградската митница: цялата смяна със 100 хиляди лева подкуп.
Колкото за крилатата фраза: "Кой си пие ракията, пуши цигарите и яде сланинката, трябва ли да му плащам лечението?" Аз, господин премиер, плащах осигуровки 40 години за себе си за старини, така че вие не ми го плащате, а искате да го отнемете. И аз, и народът ядем сланинка, защото пенсията и коледната добавка стигат за нея. Над 50% от пенсионерите месеци не ядат месо. От 68 кг месо годишна консумация на човек от населението през Татово време сега се консумират 26 кг. Мляко и млечни произведения от 160 кг - сега 28 кг. Тази намалена консумация не е по здравословни причини. Не ще да си харчи българинът парите за храна, защото ги няма. "Повече обича" да купува дрехи втора употреба. Този пазар не бе познат у нас. Някога във времето преди и след Коледа във всяка къща сутрин квичеше прасе, защото злобно го убиваха с ножа. Сега станахме хуманисти, с "европейски ценности", у наше село миналата и тази година не е квичало нито едно прасе. Защо да ги гледаме, да мирише на комшиите. То сега комшии от двете ми страни през 4-5 къщи и въздухът е идеално чист. Нека да мирише на испанци, на поляци, дето гледат прасета, ние ще си купуваме готово месо от тях.
А бяхме износители, имаше работа за всеки. Заплата и аванс 2 пъти в месеца, неосигурени нямаше. С лявата ръка дадохте 40 лв. на част от пенсионерите, с дясната взехте повече с повишените цени на винетките. Едното голямо добро стана нищо. 

Цеко Янев, село Осен

 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ