13 Юли 2024събота21:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Децата и внуците ще пренесат символите ни през времето

/ брой: 74

visibility 605

Открито писмо до г-н Методи Андреев и сие...
                                             Господин Андреев,


Много думи издумахте и много омраза влагате към нашите символи - червеното знаме, петолъчката, сърпа и чука. Да, това са нашите символи и ние ги съхраняваме и тачим в нашите сърца. Не може да ни ги отнемете, защото моят горд баща Тончо Митев от с. Кирилово, Старозагорско, е изключен завинаги от Старозагорската мъжка гимназия, защото на 7 ноември 1938 г. е развял червеното знаме със сърпа и чука на манифестация, защото е рисувал петолъчки в класната стая.
По-късно става ятак на първата партизанска група на Георги Гърбачев в Средногорието. На 7 март 1942 г. полиция, жандармерия и войска от Стара Загора, Чирпан и Хасково блокират село Кирилово. Предател си е свършил добре работата и издава скривалището в дома на Йовчо Димов. Хвърлят бомби върху къщата и откриват Георги Гърбачев, Динко Стоянов, Нако Шоколада, Стоян Вълев и Дойка Русенова - шепа смели борци-ремсисти тръгнали да умират за чистия идеал, за един свят без насилие и терор, един по-справедлив и щастлив свят!
Господин Андреев, може би имате родители, съпруга и деца. Ще оправдаете ли, че два дни стоят труповете на Динко, Георги и Шоколада на улицата, разкъсани от кучетата? Кой ще изтрие сълзите на майките и ще свали черните им забрадки? Те загинаха 19-годишни!
Вие ли ще върнете моя баща, осъден по ЗЗД на 15 години строг тъмничен затвор и извикан на 10 юни 1942 г. рано сутринта при директора на затвора и зверски умъртвен? Вашите идоли Димитър Димитров и Пейо Касабов са убийците, които скачат с ботушите върху 25-годишния Тончо Митев и го убиват. По време на Народния съд те сами си признават за всички злодеяния. Сега техните имена стоят на стената пред НДК като жертви.
Господин Андреев, за разлика от Вас аз не Ви мразя, само Ви съжалявам, че няма да станете национален герой. Чудя се как Вие и сие... се дразните, че аз и още стотици като мен, останали бебета в пелени без бащина обич и ласка, сме още живи и Ви бъркаме сметките.
Да, господине, нас ни има, ние имаме деца и внуци, които ще пренесат във времето идеите и символите на нашите бащи!

Донка Тончева Колева, София
 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ