20 Юни 2024четвъртък01:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Веска Ненчева:

Важно е да излезем да гласуваме

/ брой: 106

автор:Дума

visibility 921

Убеждаваме хората, че трябва да излязат и да гласуват, защото техният глас е важен, колкото и да са уморени. Това заяви в интервю за ПБ Новинар водачът на листата на „БСП за България“ за Пловдив област Веска Ненчева.
Според нея кампанията е изключително интензивна и това не се отнася само за БСП, а и за всички останали партии. Хората са изморени, защото в това безвремие не се случва нищо, особено за парламентарните избори, които предстоят.
„Това, което искат хората е стабилност и спокойствие, политики, които да бъдат реализирани за тях и по-добрия им живот. Точно това се опитваме да правим толкова време назад в годините“, посочи Ненчева.
По думите й в тази кампания бичът за всички партии, които се явяват на изборите, е ниската избирателна активност, т.е. липсата на интерес и умората на хората да излязат и дадат гласа си.
Тя посочи, че реализирането на конкретни политики може да стане само с редовно и стабилно правителство, защото се видя кратките сглобки до какво доведоха.  
„Внушенията за нови парламентарни избори наесен е още един удар по легитимността и избора на сегашния парламент. Това допълнително демотивира хората и който се заиграва по тази линия, не прави добро на никого“, категорична бе Веска Ненчева.
Тя изтъкна, че силата на кандидатите на БСП е в работата, която са свършили. „Успяхме в рамките на няколко месеца управление, в което БСП участва, да направим така, че политики, които сме преследвали години наред, да могат да се реализират. Било то с безплатните детски градини, което е изключително добра социална придобивка, било то с безплатните учебници. Това, което се прави с коледните и великденски добавки за пенсионерите, се опитваме сега да го вкараме в законова рамка и тези надбавки да се раздават задължително за двата празника“, обясни още Ненчева. "Досега партиите се заиграваха с бюджета и се стигаше до дрязги и наддаване колко да получат възрастните хора и на база на какви изчисления. Това трябва да приключи и те да са спокойни, че ще имат надбавка и за Коледа и за Великден".
Нашата работа е свързана със социалната политика и с демографията, която е основният бич, не само за България. Една от политиките, която преследваме, е младите работещи хора до 26 години да нямат данък върху доходите, което да им даде допълнително спокойствие и сигурност. Можем да го направим, след като успяхме с безплатните детски градини, безплатните учебници и т.н. Но за да се случи всичко това трябва да имаме стабилна и работеща българска икономика. А за целта е нужно и работещо редовно правителство. Пак ще напомня, че за 7 месеца в кабинета с участието на БСП, изкарахме страната на първо място по икономически ръст.
На въпроса, че социолозите отреждат 5-о място на БСП на тези избори, Ненчева посочи, че не трябва да се влиза в ролята на гадатели, резултатите ще са ясни на 10 юни, а работата на политиците е да убедят хората, че трябва да излязат да гласуват. "Задачата ни минимум е да задържим бройката от двама народни представители от Пловдив-област, която сме имали досега".
Ненчева посочи, че конкретно нейните приоритети ще са проблемите с общините, с професионалната гимназия "Братя Евлоги и Христо Георгиеви" в Карлово, която общината иска да превърне от държавно в общинско училище и ползването на имотите му, отпуснатите милиони за бедстващите села от наводненията преди 2 години. В Пловдив - област има достатъчно натрупани проблеми, върху които съм работила и ще продължавам да работя в следващото НС.
"Имаме нужда от експертно, надпартийно правителство, да се загърби политическото его, за да се върви в посока да се свърши работа за България", обобщи тя.   

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ