18 Септември 2024сряда18:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Иван Иванов: Обидите от страна на македонския вицепремиер са недопустими и проява на лош вкус

Външно министерство да извика македонския посланик в Народното събрание

автор:Дума

visibility 301

"Подобен език е недопостим, особено в контекста на кандидатстването на македония за членство в ЕС. То не допринася по никакъв начин за подобряване на междусъседските отношения. Подобен изказ може да взриви отношенията ни тотално. Това бе проява на много лош вкус", С тези думи зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" д-р Иван Иванов коментира пред журналисти в парламента изказването на вицепремиера на Република Северна Македония (РСМ) по адрес на България.

Иванов заяви, че държавата ни е направила всичко възможно, за да се намери правилният път РСМ да стане член на ЕС, включително и договор за добросъседство между двете страни, който не се изпълнява от тях. "Външно министерство трябва да извика македонския посланик в Народното събрание  за обяснение. Подобен изказ обижда и общата ни история, която е факт", заяви Иванов като историк и наблегна, че е всяко обратно твърдение е категорично лъжа и фалшификация. "Има безброй факти и обстоятелства, зад които стои и цялата историческа общност в България.  Реакцията на страната ни трябва да бъде много остра при този език", подчерта зам.-председателя на ПГ на левицата.

Д-р Иванов коментира и твърдението, че причина за това изказване е липсата на македонския флаг по време на визитата на президента на РСМ в България с думите: "Непознаването на международния протокол не е обяснение от тяхна страна и извинение за подобни действия. И от президентството и от Министерство на външните работи на България беше казано, че това е неофициална визита Спекулациите на тази тема не са продуктивни", заключи социалистът.

Токът в Южна Европа - до пет пъти по-скъп

автор:Дума

visibility 543

/ брой: 178

Фон дер Лайен ни даде постен и скромен ресор

автор:Дума

visibility 583

/ брой: 178

Единайсет жени в новата Еврокомисия

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 178

Атина иска европейско решение за мигрантите

автор:Дума

visibility 575

/ брой: 178

Накратко

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 178

Ще се примири ли ЕП?

автор:Кристиан Вигенин

visibility 592

/ брой: 178

Светът по ръба на глобална и ядрена война

автор:Юри Михалков

visibility 597

/ брой: 178

Такса смет или национална криза с боклука?

автор:Барбара Пейчинова

visibility 547

/ брой: 178

Неуредици

автор:Барбара Пейчинова

visibility 572

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ