28 Август 2024сряда08:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП призова за връщане на мандата и за предсрочни избори

Свидетели сме на безцеремонно търгуване на държавата, заяви Георги Свиленски

/ брой: 52

автор:Юлия Кулинска

visibility 960

БСП призова за връщане на мандата от ГЕРБ-ДБ и за предсрочни избори. Ставаме свидетели на безцеремонно търгуване на държавата, на постове и регулатори и на поредните няколко загубени дни за България, за българските граждани и за всички нас, заяви вчера на брифинг зам.-председателят на ПГ"БСП за България" Георги Свиленски в коментар на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за кабинет.
"Първият мандат трябва да бъде върнат върнат и час по-скоро да се отиде на нови избори. Ако това не се случи, означава несигурност, нестабилност, кражба и разпределение на държавните постове и държавните богатства", категоричен е Свиленски
Свиленски определи двата брифинга на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ в нощта в неделя като разиграване на държавата, като безсмислени пресконференции, от които целта била Бойко Борисов да извие ръцете на ПП-ДБ, а те да му се молят да не върне мандата и Делян Пеевски да им каже какво да направят - да изчакат 7 дни и да седнат да се разберат.
"Докато Кирил Петков се моли на лидера на ГЕРБ, в петък Пеевски е написал споразумението с разпределението на регулаторите. Това показва съдържанието на Сглобката и на коалицията, и на  отношението им към хората и държавата", добави Свиленски.
"Ако все пак се стигне до правителство с първия мандат, БСП ще продължи да защитава интересите на българските граждани и да поставя проблемите. В коалиционното споразумение няма нито една дума за цени на горива, за цените на водата, за телекомуникационните услуги, за доходите на хората. Социалистите ще продължаваме да предлага решения за разрешаване на проблемите на хората, а не проблемите на управляващата коалиция", коментира Свиленски.
"Ние сме категорични че този мандат не трябва да бъде изпълнен, той трябва да бъде върнат и да час по-скоро да отидем на избори. Ако това не се случи, ни очаква единствено несигурност, нестабилност, кражба и разпределение на държавните постове и държавните богатства, което България  не заслужава. Ние сме изключително притеснени от ситуацията, която се случва. На 6 март правителството подаде оставка. 10 дни не им стигнаха да се разберат и да си изтъргуват постовете", подчерта Свиленски.
БСП е готова за избори и държим те да бъдат 2 в 1 - европейски и парламентарни, заключи той.

Тазгодишното вино ще е по-хубаво, но по-скъпо

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 163

Цените по морето падат с 20%, сезонът продължава до октомври

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 163

Кафето в Гърция рязко поскъпва

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 163

Производството на сладолед у нас намаля драстично

автор:Дума

visibility 324

/ брой: 163

Гърция подготвила нови социални мерки

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 163

„Таймс“: Русия е близо до победа в Донбас

автор:Дума

visibility 418

/ брой: 163

Париж удължи ареста на Дуров

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 163

Преговорите за Газа вървят към провал

автор:Дума

visibility 489

/ брой: 163

"Пенчо бре чети..."

автор:Барбара Пейчинова

visibility 488

/ брой: 163

Размиване на отговорности

visibility 405

/ брой: 163

Потресаващо мълчание

visibility 397

/ брой: 163

Ще отпаднат ли "малките матури" след 4-и и 10-ти клас

автор:Дума

visibility 407

/ брой: 163

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ