04 Юли 2024четвъртък01:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 86

Издирват Ружа Игнатова в Атина
Медиите в Гърция публикуват материали по повод обявената от САЩ награда от 5 млн. долара за откриването на българката Ружа Игнатова, издирвана за участие в една от най-мащабните схеми за измами в света. Ако се укрива в Гърция, тя е с нова самоличност и променен външен вид. Предполага се, че е в Атина, защото там се губят следите й преди 5 години.


Евакуират туристи заради пожари на гръцки острови
На три гръцки острова пламнаха големи пожари, които достигнаха до къщи и хотели. Евакуират над 10 000 туристи. Те са настанени в спортни зали, защото свободни хотели на островите няма. Няколко села са в готовност за евакуация. В гасенето на пожарите участват огнеборци от съседни острови.


Мощна гръмотевична буря парализира Сърбия
Проливен дъжд, придружен с бурен вятър и гръмотевици, парализира сръбската столица Белград. Улици бяха наводнени, на места спря токът. ОТ бурята пострадаха Бачка Паланка, Батровци, Рума и Нови Сад.


Аржентина закри държавна информационна агенция
Аржентинското правителство обяви официалното закриване на държавната информационна агенция Телам и превръщането й в държавна агенция за реклама и пропаганда. Президентът Хавиер Милей заяви, че агенцията е била "използвана през последните десетилетия за пропаганда на кирхнеризма".


39 жертви на протестите срещу кабинета в Кения
39 души са убити при антиправителствените протести в Кения заради планираното повишаване на данъците. Съобщава се за още 32 случая на „насилствени или недоброволни изчезвания“ и 627 ареста на недоволни.


Ураганът "Берил" набира катастрофална скорост
Ураганът "Берил" се засили до "потенциално катастрофална" буря от категория 5, докато се движеше през източната част на Карибите към Ямайка. Учени смятат "Берил" за предвестник на необичайно активен ураганен сезон, станал възможен заради рекордно високите температури в Атлантическия океан.

Македонски министър крие българско гражданство

автор:Дума

visibility 1488

/ брой: 124

Македонски министър с българско гражданство

автор:Дума

visibility 1516

/ брой: 124

Арестуваха мъж с арбалет в Белград

автор:Дума

visibility 1453

/ брой: 124

Орбан пристигна в Киев за разговори за мир

автор:Дума

visibility 1464

/ брой: 124

Много е страшно

автор:Деси Велева

visibility 1549

/ брой: 124

Кой се меси в Църквата?

автор:Камелия Базова

visibility 1536

/ брой: 124

Логичен резултат

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1517

/ брой: 124

Изгубени в политическия лабиринт

автор:Юлия Кулинска

visibility 1425

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ