20 Юли 2024събота15:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

“Заедно! Началото е Бузлуджа!”

Широко ляво обединение тръгва от Историческата поляна

автор:Дума

visibility 687

Голямото ляво обединение започва от Бузлуджа. На Историческата поляна под върха социалистите ще се съберат и този път заедно ще отбележат празника. 

Стартът ще бъде даден още на 26 юли, когато новото ръководство на БСП ще проведе среща с широк кръг леви формации, сред които “Левицата”, “Изправи се”, както и всички досегашни коалиционни партньори. Така ще се даде своеобразно начало на голямото ляво обединение, към което новото ръководство на червените пое курс още при встъпването си в длъжност.

“Заедно на Бузлуджа, обединени към върха. Тази година ще покажем, че заедно сме по-силни и обединени се отправяме към политическия връх, където е мястото на Българската социалистическа партия. За доброто на България!”,заяви организационният секретар на партията и председател на ПГ Борислав Гуцанов. 

Кулминацията на отбелязването на 133 години организирано социалистическо движение ще бъде в събота. 

На 27 юли от 11.30 ч. социалистите ще се съберат на историческата поляна и ще дадат начало на Националния политически митинг, където участие ще вземат емблематични леви фигури и лидери на леви формации. 

Предвидена е развлекателна част, в която гвоздеят на програмата  ще бъде най-харесваният български изпълнител Миро. 

До тук записаните социалисти, които са заявили желание да се включат в събитието на Бузлуджа надхвърлят в пъти заявките от предходни години. 

“Интересът е рекорден. Това показва, че хората приемат новата посока на партията. Бузлуджа е на всеки социалист и се радвам, че тази година ще възродим идеята”, заяви изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров.

Нормално?

автор:Мая Йовановска

visibility 1300

/ брой: 136

За добруването на Родината

автор:Дума

visibility 1336

/ брой: 136

11-ата кинообиколка на света започва през август

автор:Дума

visibility 1273

/ брой: 136

Жълтите павета не горят, нали?!

автор:Мартин Карбовски

visibility 1269

/ брой: 136

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ