20 Август 2024вторник21:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка Блиц

Левски настоя Кабаков да не води мачовете им

Реферите скочиха в защита на Арбитър №1

/ брой: 158

автор:Дума

visibility 352

От ПФК Левски отново изразиха претенциите си към главния арбитър на мача срещу Лудогорец от V кръг на efbet Лига Георги Кабаков, загубен с 0:1. Съдийската комисия на БФС обаче осъди предварителната позиция на "сините" с аргумента, че "използването на епитети не отиват на клуб с над 100-годишна история".
От Левски настояват категорично "Георги Кабаков повече да не ръководи двубои на отбора, без значение от съперника". "Явната тенденция в съдийството му бе доказана и на мача с Лудогорец. Тук не говорим за липса на качества, а за очеизвадна тенденция. Кабаков беше като компютър, програмиран да свири само в едната посока. Този му стремеж щеше да докара нечуван срам да гледа на ВАР дузпа, която няма как да се даде и на квартално мачле. Той щеше да си счупи краката да бяга към бялата точка в комична ситуация, в която Пламен Андреев изчиства топката и е връхлетян от нападател на съперника, но нямаше същия ентусиазъм да се замисли и да отсъди нарушение за изблъскване в гръб срещу Алекс Колев в края. Кабаков категорично не се съобразява със съдийската тенденция да се контактува само с капитаните на отборите, и то в определени ситуации. Вместо това той цифром и словом се е обяснявал и успокоявал футболистите на Лудогорец ДЕВЕТ минути. Абсолютен прецедент в световния футбол - да разговаряш с футболисти от даден отбор 9 минути и никой от тях да не получи картон.
Може би и затова „най-добрият ни съдия“, етикет, който още му стои лепнат като гербова марка от медиите, е изпаднал в девета глуха на европейското съдийство. Нямаше го на Евро 2024, нямаше го на Олимпиадата, все по-рядко го има и в евротурнирите. Появява се тук-там в кратки клипчета като негативен пример как може да се изкара дори Юрген Клоп от нерви. И няма как да е иначе, защото в европейското съдийство се расте с качества, честност и постоянство, не със слагачество. Нямаме търпение да видим и оценката на Съдийската комисия за „спектакъла“ и настояваме той да бъде наказан за „представлението“ си", отбелязаха "сините" и публикуваха видео на спорните според тях ситуации.
От Съдийската комисия към БФС определиха като „недопустимо“ поведението на ръководството на Левски и неприятните епитети към Кабаков, и призоваха всички клубове да спрат да оправдават загубите си с реферите, както и да избягват езика на омразата.
"Недопустимо е реферите да се превръщат в изкупителна жертва за всяка допусната загуба и изгубени точки", се казва в позицията, публикувана на сайта на БФС.

Двойно по-ниски добиви от слънчоглед

автор:Дума

visibility 687

/ брой: 158

Повече пари за изостаналите райони искат фермери

автор:Дума

visibility 727

/ брой: 158

Ядем грузински сафрид и турски калкан

автор:Дума

visibility 626

/ брой: 158

Експерт: Възможно е ново поевтиняване на горивата

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 158

Проливни дъждове и наводнения в Европа

автор:Дума

visibility 711

/ брой: 158

Oсвободиха четирима българи на Халкидики

автор:Дума

visibility 678

/ брой: 158

Над 300 мигранти за ден в Испания

автор:Дума

visibility 651

/ брой: 158

Украйна отново въведе режим на тока

автор:Дума

visibility 624

/ брой: 158

Маймуната и ядреният реактор

автор:Александър Симов

visibility 694

/ брой: 158

Къде гледа БНБ?

автор:Нора Стоичкова

visibility 731

/ брой: 158

Безработица: Ефектът на еврозоната

автор:Гарабед Минасян

visibility 673

/ брой: 158

Възможен ли е компромис по сделката с "Боташ"

visibility 728

/ брой: 158

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ