21 Август 2024сряда02:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кампанията на Неков "Да защитим българския вкус" събра българи в Брюксел

автор:Дума

visibility 2220

След България кампанията на евродепутата от БСП Момчил Неков "Да защитим българския вкус" предизвика голям интерес и в Брюксел. Стотици присъстваха на представянето на уникални нашенски продукти. Много българи, живеещи в белгийската столица, също уважиха събитието. Допълнителна атракция беше и фолклорното изпълнение на певческата група към НЧ "Л. Каравелов - 1897" от с. Куртово Конаре, община Стамболийски, което завърши с традиционни хора. Целта на кампанията, инициирана от Неков, е да популяризира най-доброто от идентифицираните продукти от т.нар. български столици на вкуса в Брюксел. На събитието бяха представени над 10 продукта - розов домат и капия от Куртово Конаре, месо от Източнобалканска свиня, Еленски бут, Странджански чай, зелено сирене от Черни Вит, Реселешки воден лук, Навпавок от Разлога, био сирене от местна българска калоферска коза, Габровски пестил, дегустация на вино от гъмза от региона на Сухиндол. Представена беше и концепцията "Селски мол" от Габрово, целяща стимулиране на предприемачество в селските райони. "Радвам се, че на празника на Съединението на България Брюксел стана "столица на българския вкус и култура", заяви българският евродепутат. За първи път бяха представени толкова много традиционни и уникални продукти и храни от България. Събитието бе уважено и от български и чуждестранни евродепутати. Кампанията по защитата на уникалните български продукти, както и представянето на продуктите се осъществява в партньорство със "Слоу Фуд България".

Двойно по-ниски добиви от слънчоглед

автор:Дума

visibility 1069

/ брой: 158

Повече пари за изостаналите райони искат фермери

автор:Дума

visibility 1167

/ брой: 158

Ядем грузински сафрид и турски калкан

автор:Дума

visibility 1020

/ брой: 158

Експерт: Възможно е ново поевтиняване на горивата

автор:Дума

visibility 1094

/ брой: 158

Проливни дъждове и наводнения в Европа

автор:Дума

visibility 1125

/ брой: 158

Oсвободиха четирима българи на Халкидики

автор:Дума

visibility 1077

/ брой: 158

Над 300 мигранти за ден в Испания

автор:Дума

visibility 1005

/ брой: 158

Украйна отново въведе режим на тока

автор:Дума

visibility 1009

/ брой: 158

Маймуната и ядреният реактор

автор:Александър Симов

visibility 1118

/ брой: 158

Къде гледа БНБ?

автор:Нора Стоичкова

visibility 1208

/ брой: 158

Безработица: Ефектът на еврозоната

автор:Гарабед Минасян

visibility 1101

/ брой: 158

Възможен ли е компромис по сделката с "Боташ"

visibility 1135

/ брой: 158

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ