21 Август 2024сряда21:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

НСИ: С минимум 1000 лв. изостават от София средните заплати в другите големи градове

автор:Дума

visibility 1168

Минимум 1000 лв. е разликата между средната заплата в София и останалите по-големи градове. Това показват данните на НСИ за второто тримесечие на годината. В София средната заплата вече е 3130 лева, като само за три месеца е скочила със 100 лева. Най-ниски са средните възнаграждения в областите Смолян, Благоевград, Силистра и Кюстендил. Те са наполовина от средната заплата в столицата.

Според икономиста доц. Красен Станчев от Института за пазарна икономика 10 пъти повече външни спестявания са събрали българите през 2023 г. "София представлява малко под половината българска икономика. Преди пет години разликите между заплатите в различните градове бяха по-големи, те вече се свиват. Столицата има около 36% внос от други части на страната. Важен е и фактът, че когато работите на договор в чужбина за няколко месеца, това се води чуждестранна инвестиция, а не към вътрешната икономика", посочи той. 

Нова тв

Дървата за огрев поскъпнаха с 8-10%

автор:Дума

visibility 1312

/ брой: 159

Прогнозират епизоди на по-висока инфлация

автор:Дума

visibility 1268

/ брой: 159

Сетиха се да проверят високите сметки за вода

автор:Дума

visibility 1261

/ брой: 159

Киев забрани Руската православна църква

автор:Дума

visibility 1285

/ брой: 159

Освободиха задържаните българи на Халкидики

автор:Дума

visibility 1313

/ брой: 159

Босненската полиция застреля мигрант

автор:Дума

visibility 1220

/ брой: 159

Накратко

автор:Дума

visibility 1242

/ брой: 159

Социология отвъд реалността

автор:Александър Симов

visibility 1326

/ брой: 159

Президентът не е нотариус

visibility 1348

/ брой: 159

Спомени от бъдещето оживяха на връх Бузлуджа

автор:Юлия Кулинска

visibility 1340

/ брой: 159

В търсене на адекватното ляво

автор:Валентин Георгиев

visibility 1309

/ брой: 159

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ