01 Юли 2024понеделник17:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка ДО - Стара Загора

"Ray On My Mind Symphony" разказва в музика живота на легендарния Рей Чарлз

/ брой: 122

автор:Дума

visibility 259

"Ray On My Mind Symphony" e продължението на проекта на саксофониста Крейг Бейли и джаз музиканта Петър Салчев. Роден преди няколко години и преживял своя успех на различни сцени в България, концертът "Ray On My Mind" се завръща, за да блесне с оркестъра на Старозагорската опера с концертмайстор Паулина Захариева и Военния биг бенд - Стара Загора, под диригентската палка на кап. Цветомир Василев, и да разкаже в музика живота на легендарния Рей Чарлз. Премиерата на концерта ще се състои на 1 и 2 юли от 21 ч. на сцената на Античния форум "Августа Траяна" в Стара Загора, а след това проектът ще гостува на 7 юли на сцената на Летния театър в Бургас и на 12 юли в Лятно кино "Орфей" в Пловдив.
Ще прозвучи оригинална музика, аранжирана специално за симфоничен оркестър от Крейг Бейли, дългогодишен солист на оркестъра на легендарния Рей Чарлз. В концерта са включени някои от незабравимите му хитове, нареждащи го до най-ярките личности в съвременната американска и световна култура.
Солистът в проекта Петър Салчев, споделя: "Рей Чарлз съпътства живота ми още от моето детство, когато родителите ми непрекъснато слушаха музиката му. (...) Това е едно историческо наследство, което предстои да бъде изучавано и изследвано. При мен в този проект се преплитат няколко мисии. Едната от тях е наистина да изучим и да разберем повече за вдъхновението, мотивите и емоциите на Рей, а другата - да разпространим и разкажем историите и посланията от музиката му, да я направим може би малко по-интересна за младите, които все по-рядко чуват за музиката от тази епоха."

ГДБОП разби база за производство на фалшиви пари

автор:Дума

visibility 428

Как да се предпазим от пожари?

автор:Дума

visibility 417

Без Корнелия Нинова на прекия избор

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 122

Видинският митрополит Даниил е новият български патриарх

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 122

Токът поскъпва средно с 1,77%, парното поевтинява с 8,47%

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 122

Лихвите по потребителските кредити тръгнаха нагоре

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 122

ДДС приходите няма да излязат и тази година

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 122

Служебната власт с нов заем от 400 млн. лв. през юли

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 122

Третата световна ще започне от Израел

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 122

Франция избира Национално събрание

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 122

Орбан обяви нова група в Европейския парламент

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 122

Докъде се докарахме

автор:Мая Йовановска

visibility 395

/ брой: 122

С такси, без такси

автор:Деси Велева

visibility 349

/ брой: 122

Избори

автор:Марин Милашки

visibility 348

/ брой: 122

Голямата цел на БСП - обединението в ляво

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 122

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ