22 Август 2024четвъртък18:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Обединената левица предлага:

Младите да не плащат данък върху доходите

Човекът трябва да бъде поставен в центъра на социалната пазарна икономика, заяви Георги Гьоков

/ брой: 160

автор:Дума

visibility 682

Нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години, което обхваща близо 300 000 млади хора, обвързване на размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата,  безплатни лекарства за всички деца до 14 г., от което ще се възползват над 1 милион малчугани, значително увеличаване на еднократната помощ при раждане на първо, второ и трето дете са част от конкретните ангажименти, които ще бъдат обсъдени от работната група по социална и демографска политика. Тя вече започна работата по изработването на предизборната платформа на обединената левица. В групата са включени представители на всяка една от партиите и движенията, които ще участват в създаването на голямата коалиция на обединените леви, лявоцентристки и родолюбиви политически сили.
Водеща роля в изготвянето на проекта има бившият социален министър Георги Гьоков. Основа за работата в следващите дни ще бъдат платформите на партиите от последните парламентарни избори, както и изготвеният от Гьоков проект „Основни социални политики“.
„Нашите възгледи за икономиката, обществото и социалната политика се основават на убеждението ни, че човекът трябва да бъде поставен в центъра на социалната пазарна икономика. Нашите основни ценности са равенство, справедливост, солидарност, отговорност и уважение към всеки един човек“, подчертава Гьоков.
Левите имат амбицията да станат гарант, че националното законодателство ще защитава и развива правата, достойното заплащане на труда, правото на почивка, отпуск по болест, майчинство, стачка, синдикална защита, здравеопазване, образование и социална защита на всички хора на труда, в т.ч. индустриални работници, селскостопански и горски работници, земеделски стопани и фермери, работници в услугите, хотелиерството и туризма, държавни служители и интелектуалци.
В следващите дни предстоят първи заседания и на останалите 9 работни групи, а окончателният проект на предизборната платформа ще бъде представен за обществено обсъждане в началото на месец септември.

След 20 години почти половината работещи ще са на над 55 години

автор:Дума

visibility 1247

/ брой: 160

България продължава да е в челните места по жертви на трафик

автор:Дума

visibility 1233

/ брой: 160

Нова социална услуга разкриват в Разград

автор:Дума

visibility 1230

/ брой: 160

ЕС започва да слага мито на украинския пчелен мед

автор:Дума

visibility 1256

/ брой: 160

Шарка по овцете в Гърция близо до границата с България

автор:Дума

visibility 1263

/ брой: 160

Собственият дом става недостижим за много европейци

автор:Дума

visibility 1242

/ брой: 160

Строителството ни тръгна надолу, докато в ЕС расте

автор:Дума

visibility 1194

/ брой: 160

Украйна предприе мащабно нападение срещу Москва

автор:Дума

visibility 1258

/ брой: 160

Кенеди-младши ще подкрепи Тръмп

автор:Дума

visibility 1262

/ брой: 160

Путин посети Чечня

автор:Дума

visibility 1448

/ брой: 160

Венецуелският парламент бави закон "срещу фашизма“

автор:Дума

visibility 1197

/ брой: 160

Днешните 55 - вчерашните 30

автор:Аида Паникян

visibility 1328

/ брой: 160

Крещящо лицемерие

автор:Велизар Енчев

visibility 1498

/ брой: 160

Правните абсурди продължават

автор:Дума

visibility 1368

/ брой: 160

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ