10 Юли 2024сряда16:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Няколко думи

Политика на писмата

/ брой: 129

автор:Александър Симов

visibility 564

България е апотеоз на епистоларната политика. Страната ни е твърде малка, а писмата хвърчат отвсякъде.
ГЕРБ вчера писаха до медиите. Точно като главната гаднярка в романа "Опасни връзки" маркиза дьо Мертьой те с токсична комбинация от зле прикрито коварство, половинчати истини и мелодраматично съскане се опитват да пратят страната максимално бързо на нови избори.
Оня ден Делян Пеевски реши да пише на Ахмед Доган. Епистоларно творение, пълно с драматични фрази, клетви за вярност, разходки в миналото и призиви за "заедност". Тези хора очевидно не са чували за телефон.
Може би мистично вярват в силата на написаната клетва. Забелязах единствено странно противоречие: колкото повече се кълнат в любов, единство и в това, че Делян и Доган са един и същи човек, само че в две тела (светата политическа двоица), толкова повече снаряди хвърчат из медиите и ги превръщат в разкаляно местопрестъпление.
"Капитал" пък докопали писмо на депутат от ДПС до западните посланици, в което се разкрива хибридната подмолност на Доган. Засегнатият депутат веднага орева орталъка, че това е лъжа, а от ДПС обявиха, че ще пишат до всички западни господари, пардон, посланици, че пощата им е компрометирана.
Държавата на писмата. Епистоларна политика. Писаното слово като заместител на обществените отношения. После нали не се чудите защо N-ти парламент не може да излъчи управление. Всички са заети да си пишат. Кога да обърнат внимание на хората?

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 586

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 552

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 129

Денонсиране на договора с България

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 129

Европа е притеснена от визитите на Орбан

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 129

ЕС замразява процеса по присъединяване на Грузия

автор:Дума

visibility 607

/ брой: 129

НАТО отбелязва 75 години от създаването си

автор:Дума

visibility 564

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 561

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 564

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 504

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ