30 Септември 2024понеделник23:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Илияна Йотова:

Парламентът приключи по обиден начин за гражданите

В последния си работен ден депутати предизвикаха безредици, обсадиха трибуната и провалиха заседанието

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 999

50 Народно събрание приключи по начин, който е преди всичко много обиден за нас, българските граждани, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова последния работен ден на парламента. Според нея кратките мандати на законодателния орган говорят за тежка политическа криза. Но каквато и политическа криза да има, нашите народни представители трябва да работят и живеят със съзнанието, че те са наши избраници и ние сме ги пратили в тази българска светиня, посочи Йотова.
"Всичко, което се случи в последните часове от работата на НС, е дълбоко унизително за всички нас. Сигурна съм, че една голяма част от българските граждани изобщо не разбраха какво се случи в тези часове", добави тя.
"Гледахме неми картинки, едни хора, които си подхвърляха реплики, обвиняваха се взаимно в корупция и в кражби, но така или иначе не стана ясно какво точно се случи там. А проблемът е изключително сериозен, защото касае хляба на няколко десетки хиляди човека в мини "Марица Изток", подчерта Йотова.
"Много се надявам, че и този случай ще бъде на дневен ред, ще бъде в съзнанието на хората, когато на 27 октомври ще отидат да пуснат своята бюлетина. Нека да направим този път наистина нашия достоен избор, за да не се сърдим след това на себе си", призова Йотова.
ДУМА припомня, че на 26 септември депутати от "Възраждане" и ИТН блокираха парламентарната трибуна и поискаха от дневния ред да отпадне обсъждането на актуализираната пътна карта за климатична неутралност и промените в Националния план за възстановяване и устойчивост(НПВУ), свързани със затварянето на мини "Марица Изток". Депутати предизвикаха безредици и дори се опитаха да изтръгнат кабелите на озвучителната система, за да попречат на дебатите. Мнозина викаха, крещяха, вдигаха квесторите на раменете си. Имаше опити на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски да разговаря с Тошко Йорданов, но поради спрените микрофони не стана ясно какво си казаха двамата. Заседанието беше прекъсвано няколко пъти заради липсата на кворум и накрая беше прекратено. По-късно беше спряно електрозахранването в залата, но мнозина от народните представители останаха в нея, светеха с телефоните си и дори пяха националния химн.
Има възможност, ако една пета от народните представители поискат извънредно заседание с конкретни теми и точки, то да бъде свикано, коментира по-късно в Кюстендил председателят на НС Рая Назарян. Мога да го направя отново, но не мога да гарантирам, че сградата на парламента няма да бъде разрушена, уточни тя.

Борислав Гуцанов: След изборите е възможен експертен кабинет

автор:Дума

visibility 782

Парламентът приключи по обиден начин за гражданите

автор:Дума

visibility 919

/ брой: 185

България трябва да има независима външна политика

автор:Дума

visibility 864

/ брой: 185

Ниски добиви на слънчоглед, олиото може да поскъпне

автор:Дума

visibility 919

/ брой: 185

Вносът на украински мед у нас е скочил с 61%

автор:Дума

visibility 871

/ брой: 185

Зъболекарите искат въвеждане на данък за вредните храни

автор:Дума

visibility 867

/ брой: 185

Работодатели уволняват чрез съдебни изпълнители

автор:Дума

visibility 971

/ брой: 185

Евакуират поетапно българите от Ливан

автор:Дума

visibility 933

/ брой: 185

В САЩ не сложиха знамето на РСМ

автор:Дума

visibility 1060

/ брой: 185

75-годишно приятелство между България и КНР

visibility 825

/ брой: 185

Писна ни от глупости

автор:Мая Йовановска

visibility 1409

/ брой: 185

Държава на изпитите

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1220

/ брой: 185

Площадна геополитика

автор:Юри Михалков

visibility 1367

/ брой: 185

БСП иска предоговаряне на условията по Зелената сделка

автор:Дума

visibility 894

/ брой: 185

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ