13 Юли 2024събота01:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Стефан Бурджев: БСП трябва да си върне уважителния диалог с Президентството

В България и Европа имаме огромна потребност от леви политики – изборите във Великобритания и Франция го доказаха

автор:Дума

visibility 805

 „Не приемам чисто морално щенията на Корнелия Нинова, подала оставка и след това да търси всякакви юридически вратички да се върне или тезите на говорителите около нея, че имала право на следващ мандат. Всичко това не стои добре на имиджа и авторитета ѝ на бивш лидер на БСП.“ Това заяви членът на Националния съвет на БСП Стефан Бурджев пред Евроком.

По думите му не може да се обвинява някого персонално за катастрофалните изборни резултати на БСП, но е факт, че е нужна коренна промяна на подхода.

„Подкрепям и искам да дам толеранс от няколко месеца на разумен, институционален, уважителен диалог с Президентството. Това е институцията с най-голям рейтинг. Допускала е грешки и има своите кусури, но щом има най-висок рейтинг, значи най-добре се справила с отговорността на задачите, за които са ѝ гласували хората доверие. Ние трябва да уважим този факт“, коментира Бурджев.

Той призова за връщане към нормалността, уважението между институциите и диалога на нивото, на което трябва да е, а не да се изпростява до лични нападки, кавги и реваншизъм.

„В България имаме огромна потребност от леви политики, както в Европа – изборите във Великобритания и Франция го доказват. Не е невъзможно ние да преструктурираме и да се върнем на нивото, на което заслужаваме и имаме капацитета да сме. Това е един правилен път, по който се върви, но ще ни трябва време и сериозен труд“, посочи Стефан Бурджев.

Според него трябва да се даде толеранс на временното ръководство на БСП. „Всички наблюдаваме под лупа тяхната дейност, но трябва да отчетем, че те вършат изключително тежка работа. Във всички направления са подложени на всякакви критики, основателни или не. Трябва да ги подкрепим и да им дадем толеранс поне от 100 дни, както му се полага. Всеки бърза да изрази антагонизъм и отричане на другия, вместо да стъпим на базови принципи и взаимно уважение“, каза още социалистът.

Според Бурджев трябва да бъде дадена възможност за разговори за съставяне на правителство, защото на никого не са необходими избори август и септември. „Нещата се развиват изключително динамично и в тази ситуация с нов получател на втория мандат в лицето на ПП-ДБ, трябва да се даде нужното време за размисъл. Емоциите да останат зад здравия разум“, призова той.

По думите на Стефан Бурджев това кой ще е лидер на една или друга партия или кой ще получи мандата няма да реши огромните проблеми на земеделието.

„Има няколко фундаментални неща, които трябва да се решат. Зелената сделка трябва да се преразгледа в цялост, тъй като тя е заложена преди войната в Украйна и в съвсем различна обстановка на световните пазари и цените на селскостопански продукти. Да се преразгледа Многогодишната финансова рамка в контекста на изравняване на субсидиите на европейските фермери и нашите земеделски производители са далеч под нивото на подпомагане на западноевропейските. Възстановяването на напояването в България трябва да стане национален приоритет. Както и да се намали административната тежест върху фермерите – за първа година има забавяне на изплащането на екосхмемите след 30 юни, въпреки че производителите са вложили значителни средства и усилия да покрият високите екологични стандарти“, коментира Бурджев за неотложните мерки, които трябва да се предприемат в земеделския сектор.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 635

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 599

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 661

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 604

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 659

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 680

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 616

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 629

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ