18 Юли 2024четвъртък17:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 135

автор:Дума

visibility 153

Осъдиха сенатор, обявил България за "корумпирана"

Признаха за виновен по всички 16 обвинения един от най-влиятелните сенатори в САЩ - Боб Менендес. Той е взимал подкупи в злато и пари в брой от трима бизнесмени от Ню Джърси и е действал като агент на египетското правителство. През 2021 г. Менендес пусна позиция, че корупцията у нас застрашава развитието на отношенията между САЩ и България.


Гръцка престъпна банда изнудвала заведения
Гръцката полиция разби банда, изнудвала и заплашвала собственици на заведения. Членовете се занимавали с трафик на наркотици и мигранти, както и с фалшификация на документи.


Откриха 6 тона кокаин в еквадорски банани
Митнически кучета откриха 6,23 т кокаин, скрит в пратка банани в Еквадор. Иззети са 5630 колета с бяло прахообразно вещество. Пакетите били предназначени за Германия. Откритата дрога се оценява на 224 млн. долара.

Откриха рядък вид кит на плаж в Нова Зеландия
Кит, намерен мъртъв на плаж в Нова Зеландия по-рано този месец, бе идентифициран от учени като клюномуцунест кит - най-редкия вид в света. Останките му са поставени в хладилни хранилища, докато се извършва ДНК тест. Според експертите може да са нужни няколко седмици, преди окончателно да бъде идентифициран видът.


Откриха мъртви виетнамци в хотел в Тайланд
Тайландските власти определиха случая с шестимата виетнамци, открити мъртви в луксозен хотел, като "частна афера". Следователи предположиха, че става въпрос за отравяне във връзка с дългове. Според полицията един човек от групата е отровил останалите, след което се е самоубил.


Петима души загинаха при стрелба в Чили
Петима души бяха убити, а седем - ранени, при стрелба на парти в Чили. Повечето са чужденци, съобщи полицията, без да уточни националността им. Президентът Габриел Борич обвини организираната престъпност за случилото се.

2615 лв. на месец са нужни за издръжката на 3-членно семейство

автор:Дума

visibility 439

/ брой: 135

Държавните фирми в България не са ефективни

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 135

Увеличават се фалитите на компании

автор:Дума

visibility 499

/ брой: 135

Ще говори със София, но с редовен кабинет

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 135

Гърция със спешни мерки за цената на тока

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 135

Макрон прие оставката на премиера Атал

автор:Дума

visibility 493

/ брой: 135

Тайван да си плаща за отбраната

автор:Дума

visibility 491

/ брой: 135

Диагнозата на държавата

автор:Александър Симов

visibility 543

/ брой: 135

Денят на бръснача

visibility 521

/ брой: 135

Ганьо е победим, само ако бъде смачкан

visibility 537

/ брой: 135

Подводните камъни на външното оценяване

visibility 493

/ брой: 135

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ