25 Юли 2024четвъртък02:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Община Дупница търси доброволци

/ брой: 139

автор:Дума

visibility 135

Община Дупница обяви кампания за набиране на членове за състава на "Доброволно формирование към Община Дупница за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях нa територията на община Дупница". Това съобщиха от пресцентъра на общината.
"В момента има такова формирование, но то не е ефективно. От 12 човека може да се разчита само на един", обясни кметът Първан Дангов.
Кандидатите за доброволци трябва да имат навършени 18 години, да бъдат физически и психически здрави, да не са осъждани за умишлено престъпление, да умеят да поемат отговорност и да работят в екип.
Одобрените кандидати ще имат граждански договор, ще изкарат специализиран курс на обучение. Ще им бъде осигурена защитна екипировка, застраховка и възнаграждение при участие по предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.
Срокът за подаване на документи е до средата на август, казаха от администрацията.

Глобалният Юг аплодира Китай

автор:Дума

visibility 338

3000 престъпления на ден срещу жени

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 139

Словакия получи от САЩ два Ф-16

автор:Дума

visibility 479

/ брой: 139

14 палестински фракции се споразумяха в Китай

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 139

Унищожител и гробар

автор:Александър Симов

visibility 538

/ брой: 139

Светът пак е Олимпиада

автор:Марин Милашки

visibility 501

/ брой: 139

Напразни надежди

автор:Евгени Гаврилов

visibility 523

/ брой: 139

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ