10 Септември 2024вторник00:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

НАП и ДАНС влязоха в паркингите за тирове

/ брой: 171

автор:Дума

visibility 119

НАП и ДАНС започнаха проверки на буферните паркинги на граничните пунктове, за да вземат мерки за намаляване на опашките от чакащи камиони. Това стана с разпореждане на служебния премиер Димитър Главчев, след като турски и гръцки превозвачи заплашиха, че ще заобикалят България заради голямото чакане у нас.
От транспортното министерство твърдят, че на Дунав мост при Русе опашките са намалели след въвеждане на приложение, което дава номер на камиона и го извиква за минаване през ГКПП. Очаква се такива мерки да бъдат предприети и при Видин.
Експерти в транспорта посочват, че има няколко причини за натрупването на камиони по границите. Едната е увеличеният трафик след избухването на войната в Украйна, който се е утроил. На ден през ГКПП Капитан Андреево преминават 1200-1300 тежкотоварни автомобила, твърди Йордан Арабаджиев, директор на Съюза на международните превозвачи. Освен това износът от Турция се е е увеличил. Пътуват  повече камиони, но въвеждането на дезинфекция забавяло придвижването им.
Преминаването през граничните пунктове се забавяло и заради големия поток на туристи през лятото и проверките за мигранти. Нямало обаче как да се елиминират проверките на внасяните храни, както и тези за наркотици, нелегални превози и да не се прави дезинфекция.
Българските транспортни специалисти приемат хладнокръвно заплахата на турци и гърци за заобикаляне на страната от тировете. Причината е, че няма по-бързи и по-преки пътища за тях към Европа. Преди 7-8 години турците пробвали с ферибот от Истанбул до Констанца, но се отказали, защото излизало твърде скъпо. По-прекият път - през Сърбия, не се ползвал от български и турски превозвачи, защото на граничния пункт с Хърватия, който е в гориста местност, мигранти се пъхали под брезентите на камионите, хърватите правели сериозни проверки и ги хващали, а глобата е 4000 евро.
Тировете могат да минават през Гърция и Северна Македония към Австрия, но също не ползват този маршрут, защото оскъпява превозите.

Всеки четвърти българин живее на студено

автор:Дума

visibility 751

/ брой: 171

Сметките за ток стават електронни

автор:Дума

visibility 975

/ брой: 171

С 1,97 млрд. лв. повече са събраните данъци

автор:Дума

visibility 810

/ брой: 171

Пети сме в ЕС по качествени плажове

автор:Дума

visibility 774

/ брой: 171

Мицотакис обеща по-социални политики

автор:Дума

visibility 812

/ брой: 171

Хиляди на протест срещу политиката на Макрон

автор:Дума

visibility 909

/ брой: 171

Възможен е нов атентат в Словакия

автор:Дума

visibility 844

/ брой: 171

Накратко

автор:Дума

visibility 1943

/ брой: 171

В дълг пред Девети септември

автор:Боян Бойчев

visibility 946

/ брой: 171

Вози се на кола

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1355

/ брой: 171

Ядреният терорист НАТО

автор:Юри Михалков

visibility 964

/ брой: 171

БСП обедини лявото

автор:Юлия Кулинска

visibility 1049

/ брой: 171

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ