01 Октомври 2024вторник01:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

В САЩ не сложиха знамето на РСМ

Президентът Гордана Силяновска-Давкова допусна дипломатически гаф, хващайки Джо Байдън приятелски за ръка

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 1299

Дипломатически скандал може да разтърси и Белия дом, а САЩ да бъдат обвинени в незачитане на партньорите си и неуважение към националните символи на Северна Македония.
Президентът на западната ни съседка Гордана Силяновска-Давкова се е снимала по време на посещението си в Ню Йорк, на сесията на ООН, с американския си колега Джо Байдън. На фотографията се вижда само националният флаг на САЩ. Държавният символ на Северна Македония го няма.
От македонското МВнР все още няма изявление по случая.
Само преди седмица липсата на знамето на Северна Македония при неофициалната среща на Давкова с президента на България Румен Радев предизвика изкуствен скандал. Стана и повод за обиди срещу страната ни и намеса на Сърбия.
За друг дипломатически гаф може да се счете жестът на Давкова - тя е хванала американския си колега Джо Байдън здраво за ръката.
"Изразих възхищение от вдъхновяващите думи на президента Джо Байдън и съпругата му на приема, даван в чест на държавните и правителствени ръководители", коментира македонският държавен глава.
Политически коментатори посочват, че действието може да се счете като дипломатически гаф, но и като знак на приятелство.

Борислав Гуцанов: След изборите е възможен експертен кабинет

автор:Дума

visibility 782

Парламентът приключи по обиден начин за гражданите

автор:Дума

visibility 919

/ брой: 185

България трябва да има независима външна политика

автор:Дума

visibility 864

/ брой: 185

Ниски добиви на слънчоглед, олиото може да поскъпне

автор:Дума

visibility 919

/ брой: 185

Вносът на украински мед у нас е скочил с 61%

автор:Дума

visibility 871

/ брой: 185

Зъболекарите искат въвеждане на данък за вредните храни

автор:Дума

visibility 867

/ брой: 185

Работодатели уволняват чрез съдебни изпълнители

автор:Дума

visibility 971

/ брой: 185

Евакуират поетапно българите от Ливан

автор:Дума

visibility 933

/ брой: 185

В САЩ не сложиха знамето на РСМ

автор:Дума

visibility 1060

/ брой: 185

75-годишно приятелство между България и КНР

visibility 825

/ брой: 185

Писна ни от глупости

автор:Мая Йовановска

visibility 1409

/ брой: 185

Държава на изпитите

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1220

/ брой: 185

Площадна геополитика

автор:Юри Михалков

visibility 1367

/ брой: 185

БСП иска предоговаряне на условията по Зелената сделка

автор:Дума

visibility 894

/ брой: 185

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ