30 Август 2024петък16:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ИБ на БСП:

Партията не е бащиния, която се прехвърля с пълномощно

Новата лява коалиция ще носи името "БСП - Обединена левица"

/ брой: 166

автор:Дума

visibility 432

"БСП не е бащиния и не може да бъде прехвърлена чрез пълномощно. Националният съвет ясно се е произнесъл кой е изпълняващият функциите председател – Атанас Зафиров. Изпълнителното бюро също работи и почти всекидневно провежда заседания", се казва в декларация на ръководството на партията.
Опитите за инсталиране на Иван Ченчев и Георги Свиленски, които дори не са членове на бюрото, е последен опит Корнелия Нинова да заобиколи мандатността и да си осигури място на депутатската банка, пише в документа.
Според Изпълнителното бюро действията на бившия лидер на партията са добре организирана пиар акция, целяща да дискредитира БСП и процесът на обединение на всички леви партии.
"Този опит няма да успее. Нинова остави БСП в изключително тежко финансово състояние с близо 3 милиона лева задължения. Партийната централа беше доведена до унизително съществуване на ръба на затваряне. Фрапиращото е, че в тези задължения влизат неизплатени социални осигуровки към служители, докато от парламентарната трибуна Нинова уверяваше как защитава именно социални права", подчертават от "Позитано" 20.
"Новото ръководство веднага се зае с решаване на финансовите проблеми. Започнаха преговори в НАП за разсрочване на плащанията. Факт е, че последната част от субсидията за миналото НС беше спряна именно поради дълговете. Макар и трудно, решение беше намерено и субсидията беше получена, което позволи да се платят заплатите в централата", обясняват от ръководството.
С новата субсидия нещата обаче не стояли така. Още на 25 юни ръководството на партията започнало комуникация с Министерство на правосъдието, което отговаря за изплащането на субсидиите.
"И тук БСП се сблъска челно с опитите на Нинова да саботира всяко действие. Субсидията трябва да бъде поискана от представителя на коалицията Корнелия Нинова. Веднага на 3 юли беше пусната молба с искане за удължаване на срока в очакване Нинова да изпълни своето задължение. Писмото беше пуснато от юриста на партията. За съжаление, действия от страна на Нинова не само нямаше, а напротив - тя прекрати пълномощното на юриста Аглика Виденова, което допълнително затрудни процеса. След категоричния отказ на Нинова да изпълни своите задължения по закона, беше пуснато искане до Министерството, на което получихме очакван отказ и втори месец БСП не получава субсидия. И причината има име - Корнелия Нинова", съобщават от ИБ.
"Новото ръководство намерило начин да се справи с проблема. Със или без субсидия, партията е жива, заплатите са платени, лъжите ще бъдат разобличавани, защото вече идват в повече. Изпълнителното бюро няма да търси оправдания, а начин БСП да тръгне напред. Саботажи обаче няма да бъдат толерирани, не заради нас, а заради членовете и симпатизантите на БСП", категорични са социалистите.

Еврото идва у нас най-рано през 2026 г.

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 166

Данъчни проверяват българи със скъпи имоти

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 166

Павел Дуров пуснат под гаранция

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 166

Мицкоски разчита на диалог със София

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 166

„Татнефт“ дава петрол на Унгария и Словакия

автор:Дума

visibility 293

/ брой: 166

Накратко

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 166

Да спасим БСП от хаоса

visibility 306

/ брой: 166

Българският Сорос

автор:Иван Генов

visibility 359

/ брой: 166

Престъпно

visibility 280

/ брой: 166

Фейсбук е налагал цензура по време на пандемията

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 166

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ