12 Август 2024понеделник20:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Габриел Вълков, БСП: Създаваме ляво обединение - с нови политики и с нови лица начело на листите

Надявам се и Ваня Григорова да се присъедини заедно с нас, коментира младият социалист

автор:Дума

visibility 235

"Създаваме съвършено нов тип ляво обединение в България. С връщането на хора, които са напуснали БСП ние не връщаме начело на това обединение старите лица. Това няма да се случи. Тези хора няма да влязат в листите. Подходът този път е различен. Идеята е да създадем единен нов ляв фронт, който да се бори и да бъде алтернатива срещу сегашното управление на държавата. Залагаме на нови лица и на нови политики. Да, ръководствата на партиите си остават същите. Но в листите няма да бъдат нито Мая Манолова, нито Татяна Дончева. Това е едно от главните условия да тръгнем с нови политики и с нови лица, защото по стария начин няма да как да се случи. Новата алтернатива, която правим, минава през този широк ляв фронт." 

Това каза председателят на Младежкото обединение на БСП Габриел Вълков в ефира на БНР. 

Той обеща, че нови лица ще има и като народни представители, и като хора от ръководствата на партиите. Това ще се случи и на конгреса на БСП, където също ще има много повече млади и нови хора. според него това е нормален процес, който трябва да има във всяка една от тези леви партии. То ще се случи защото е естествения процес на нещата. 

"Това е хубавото на БСП, защото тя е партия на 130 години, това са поколения които са вътре в БСП и в момента. За това се борехме, да ни чуват и БСП да тръгне в една нова посока, и тая посока я виждаме в хората на ръководството, в които виждаме разбиране. Независимо че са били хора около Корнелия Нинова. Те не го отричат това нещо, извиниха се на Националния съвет, оттук нататък тръгваме в нова посока с нови хора", коментира Габриел Вълков действията на новото ръководство на партията.   

Младежкият лидер информира за изготвявнето на платформата на обединената левица:

"Създадохме десет работни групи на десет различни теми - земеделие, здравеопазване, образование, социална политика и др. В тези работни групи ще има представители на всяка една партия от обединения ляв фронт, заедно с нейната младежка организация. Групите ще създадат нова платформа на лявото в България. Това е идеята, да създадем нови политики и те да бъдат промотирани от нови хора."

Габриел Вълков изрази надежда, че в лявото обединение ще се включи и Ваня Григорова:  

Ваня Григорова в момента няма след себе си политическа партия, тя беше част от формацията на Мая Манолова "Изправи се БГ". Водят се разговори с абсолютно всички, надявам се и Ваня Григорова да прояви необходимия разум и да участва в това ляво обединение защото доколкото виждам ще съберем абсолютно всяка една съществуваща лява партия. Ще запазим до края този формат от 15-16 леви партии и ще подпишем коалиционно споразумение до края на месеца". 

По повод споровете дали Корнелия Нинова може или не може да бъде депутат, Вълков каза:

"Това дали един човек ще бъде или няма да бъде депутат, според мен засяга само нея като голям въпрос. Защото държавата има много по-големи проблеми отколкото дали един човек ще бъдет депутат или не, бил той и бившият председател на БСП. Последният Национален съвет нито обсъждаше тази тема, нито редеше листи, нито имаше нещо общо с товда. Лошото е че Нинова не идва вече на втори национален съвет подред. Комуникацията с нея тече само през медиите, в които тя обвинява ръководството на БСП за различни проблеми. А аз винаги съм призовавал дискусията да се случва във вътрешнопартийните органи а не през телевизора".

По повод листите социалистът обясни, че според изборния кодекс всяка партия има национален орган, с който и партията се регистрира в съда, за изборите и този орган решава кой подписва листите. В случая на БСП това е Националния съвет. Той определя човек, който представлява БСП и който подписва листите, каквато е процедурата по закон. В събота НС взе решение това да бъде Атанас Зафиров, като временен председател на партията.

За работата на последното заседание на Националния съвет на БСП лидерът на младите социалисти беше категоричен"

"Ние в партията сме напълно обединени и това обединение води до добри резултати, до коалиция. Хората в Националния съвет вече работят по друг начин, нямаме разнобой, решенията минават с пълно мнозинство, има огромен дебат в залата, всички решения минават  през диалог, което води до по-добри резултати. Без тези решения без обсъждане да бъдат спускани отгоре, както беше при Нинова. Така трябва да функционира всяка една партия - през колективните органи".

По въпроса за евентуалните мерки за партийно въздействие спрямо Корнелия Нинова Вълков поясни, че както и досега, когато някой пречи на БСП, говори против партията по медиите, създава скандали около БСП, това винаги се наказва, защото иначе това не е партия, а разпасана команда.  

В оценката си за новия служебен премиер социалистът каза, че Горица Кожарева е един добър служебен премиер, защото създава впечатление за равноотдалечен човек от всички партии. Като такъв тя е била избрана и през 2015 година за заместник председател на Сметната палата.

Що се отнася до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, според Габриел Вълков МВР има влияние върху купуването и продаването на гласове и упражнява изборен коридор за партията, към която принадлежи. А Калин Стоянов, именно заради последните избори, не е добър вариант за вътрешен министър.

111 000 души у нас са на воден режим

автор:Дума

visibility 364

/ брой: 152

Обмислят закон за големите проекти

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 152

200 млн. лв. дължи държавата по дела с пътни фирми

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 152

Сърбите масово срещу добива на литий

автор:Дума

visibility 449

/ брой: 152

Албанска партия отлага признаването на българите

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 152

Засилен пътен контрол в Гърция

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 152

Накратко

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 152

Горе сърцето

автор:Марин Милашки

visibility 424

/ брой: 152

Планирана атака с MI6

автор:Боян Чуков

visibility 399

/ брой: 152

Карлос Насар, гордият българин

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 152

Законопроектът, който свали маските

visibility 361

/ брой: 152

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ