14 Юли 2024неделя08:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 24

автор:Дума

visibility 509

Експлозиви за Киев минали през България
Грузия залови голяма пратка експлозиви от Одеса за Русия, която е минала и през България, съобщи "Нюз Джорджия", като се позовава на грузинската служба за сигурност. Товарът е минал още през Румъния и Турция. 14-килограмовата пратка била представена като акумулатори за коли.

Американският Сенат срещна отпор за Украйна и Израел
Сенатът на САЩ представи законопроект за сигурността по границата, който включва също помощ за Украйна и Израел, но той незабавно бе отхвърлен от Камарата на представителите, където доминират републиканците. Лидерът на камарата Майк Джонсън обяви законопроекта за "мъртъв още в зародиш и по-лош, отколкото очаквахме".

Нюланд предотвратила преврат срещу Зеленски
Дипломат щ2 на САЩ Виктория Нюланд внезапно посети Киев на 2 февруари, за да предотврати военен преврат за свалянето на президента Володимир Зеленски. Това разкри колумнистът Стивън Брайън в "Ейша таймс".

Британски самолетоносач отпадна от учения на НАТО
Най-големият британски самолетоносач "Куин Елизабет" няма да участва в ученията на НАТО "Твърд защитник" поради повреда, съобщи Кралският флот в социалните мрежи. Рутинна проверка откри проблем със съединителя на десния витлов вал. Лондон спешно ще изпрати на ученията самолетоносача "Принцът на Уелс".

Парижани гласуваха срещу джиповете
Парижани гласуваха за премахване на джиповете и по-големите автомобили от улиците на града чрез оскъпяването на паркирането им от есента, предаде БТА. Това бе последният етап от усилията на кметицата социалистка Ан Идалго да направи града по-приветлив за Олимпийските игри тази година.

Почти столетен британец се дипломира
95-годишният британец Дейвид Марджот заедно със 70 години по-млади от него студенти взе магистърска диплома по съвременна европейска философия в университета Кингстън. Той е бивш психиатър.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ