14 Юли 2024неделя17:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

СНИМКА: БТА

Тръмп е ранен при стрелба на митинг в Пенсилвания

Стрелецът е 20-годишен републиканец

автор:Дума

visibility 533

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ разкри самоличността на човека, стрелял по бившия американски президент Доналд Тръмп на митинг в щата Пенсилвания, предаде Франс прес, като се позова на днешни информации на американски медии.

"ФБР идентифицира Томас Матю Крукс, на 20 години, от Бетъл Парк, Пенсилвания, като човека, замесен в опита за убийство на бившия президент Доналд Тръмп на 13 юли в Бътлър, Пенсилвания", се казва в изявление на ФБР, цитирано от медиите Ен Би Си и Си Би Ес.

Американското Федерално управление за авиация (FAA) заяви днес, че въздушното пространство над селището Бетъл Парк, от което произхожда заподозреният за стрелбата срещу Тръмп, е "незабавно затворено" по специални причини, свързани със сигурността.

В. "Вашингтон пост" написа, че заподозреният за стрелбата срещу Тръмп е бил регистриран пред властите като симпатизант на Републиканската партия. Ройтерс също съобщи тази информация, като се позова на избирателни регистри на щата Пенсилвания.

Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на "Сикрет сървис" секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп. Един от участниците в митинга бе убит.

Доналд Тръмп бе ранен в дясното ухо, но е добре, съобщиха самият бивш президент на САЩ и предизборният му щаб.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое разследването на случая.

Заподозреният за стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп е мъж, каза по-рано днес на брифинг полицията на щата Пенсилвания.

БТА

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1563

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1472

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1755

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1579

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1774

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1794

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1627

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1631

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ