14 Юли 2024неделя00:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова:

Сглобката държи като заложник цял един народ

Да покажем, че ние сме алтернативата на това управление, призова лидерът на БСП в Плевен на регионалната среща на кметовете и общинските съветници

/ брой: 234

автор:Дума

visibility 1196

"В една нелека кампания, с качествени кандидати, с упорит труд, с много срещи с хората, успяхме да повишихме броя на кметовете, гласовете за БСП и за листите. Това е  признание от хората за дългогодишната ни последователна политика, както на национално, така и на местно ниво",  заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Плевен на среща с новоизбраните кметове и съветници от партията. В нея участваха представители на местната власт от Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин.
"Сред нас са кметове с по няколко мандата опит и са емблема не само за БСП, но и пример за управление на община в цяла България. Сред нас има и много млади колеги. Вярвам, че заедно, опитните и младите, ще постигнете добри резултати, а ние, националнато ръководство и ПГ"БСП за България", сме с вас", поясни Нинова.
Тя припомни, че в момента се обсъжда бюджета за 2024 г. и 3-годишната прогнозна рамка. Държавата се намира в хаос и негов катализатор е правителството. Единствената власт, която в момента дава сигурност, предвидимост и  предсказуемост са кметовете и общинските съветници. Вие имате огромната отговорност да сте гарант, че хората ще живеят по-добре. Особено в тези времена, когато цената на природния газ се увеличава с близо 8%, водата се вдига в някои общини в пъти. Това не е ангажимент на кметовете, но нашите избраници трябва да развиват социалната община - такава, каквато много от вас вече са наложили на много места. Знаем колко е трудно да си вържете бюджетите,  когато властта ви прехвърля нови отговорности, без да ви осигури финансово. Опитайте да не вдигате местните данъци и такси, защото хората няма да могат да издържат", призова Нинова.
"Някои казаха, че БСП взема завоя към националистически партии при съдването на общия съюз. "Възраждане" извикаха от парламентарната трибуна, че не можем да правим патриотични обединения без тях. "Левицата" скочи защо не сме ги поканили. ПЕС ни размаха пръст, че може да ни изключат. А за какво става дума? Първо, в нашите партийни документи съществува думата "патриотизъм". "Възраждане" не са в този съюз, защото са националисти. "Левицата" не са поканени, защото на много места работиха срещу нас. Поканени са само онези партии, с които работихме добре и показахме резултати. ПЕС, която уважаваме, пуснаха публично писмо със заплаха към БСП, в която няма и една вярна дума - нито "Атака" е в този съюз, нито Николай Малинов. Ние искаме България с изправено чело в ЕС като равноправен член да защитава националния си интерес", обясни Нинова.
"Сглобката ще пристъпи до края на декември до промяна на Конституцията. Никой не знае какво ще бъде предложено. Самите управляващи са в остър сблъсък помежду си какво да се случи в съдебната система. Примирието в сглобката е само временно и отново ще избухне разрив покрай конституционните промени", предупреди Нинова.
"БСП не подкрепя промяната на Конституцията в този вид, в който я предложиха. Не подкрепяме двойното гражданство на висши държавници, нито съдебната реформа на ПП-ДБ. Разумното, което трябва да се случи, е президентът Румен Радев да извади своя проект за Конституция, да сложим всички предложения на масата и разумно и отговорно да разговаряме. Единственото място, където това може да се случи, институционално и да има тежест, е КСНС. Президентската институция трябва в такъв тежък момент за държавата да обединява, да събира, да търси общото решение за излизане от тези кризи", смята Нинова.
"Въпросът за Конституцията е важен и заради това, че той е вероятно въпрос за бъдещето на сглобката. Те се събраха и поканиха ДПС уж за конституционно мнозинство, за Шенген и за еврозоната, която се отдалечава с тези икономически и финансови макропоказатели. Ако и конституционната реформа забоксува, то тази сглобка е напълно изпразнена от съдържание и просто държи като заложник цял един народ заради интересите си и разпределянето на порциите", обясни Нинова.
"Винаги, когато едно управление изпадне в криза и вижда края си, изважда опорката, че няма алтернатива. Това е просто оправдание. Винаги има алтернатива. Имайте самочувствието, че БСП е тази алтернатива. На местните избори това вече се видя и хората ни подкрепиха с повече гласове. Ние можем да я покажем, защото не се поддадохме, не се продадохме и не изневерихме на нашите избиратели", категорична е Нинова.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ