13 Юли 2024събота23:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Погром в Брюксел след фермерски протест

Земеделците са пробили полицейските заграждения, гръцките им колеги блокират граници

/ брой: 39

автор:Дума

visibility 7658

Брюксел осъмна под обсадата на 900 трактора на недоволни земеделци в навечерието на заседанието на европейските министри. Местни медии съобщават, че селскостопанската техника е проникнала дори в историческия център на белгийската столица и е достигнала до площад "Гран плас".
Протестиращи са пробили полицейските заграждения и са започнали да замерят с яйца сградата "Лекс" близо до площад "Робер Шуман", където се помещава част от Съвета на ЕС. Полицаите са били принудени да отстъпят, след като фермерите са пробили барикадите и са започнали да замерят с тор силите на реда и техните автомобили. Полицейска кола е била смачкана от трактори. Няколко пожара са избухнали по пътя на земеделската техника.  
Фермерите смятат, че ЕК не е взела достатъчно конкретни решения в тяхна полза въпреки протестите им в началото на месеца. ЕК предложи като компромис за украинския внос предпазна клауза, която да бъде задействана, ако чувствителните стоки надвишат определени количества и това доведе до изкривяване на ситуацията на Общия пазар. Фермерите обаче смятат, че няма достатъчно гаранции за защита на техните интереси.
Те настояват за облекчаване на правилата за работата им. Земеделците са против двустранните търговски споразумения на ЕС и възразяват срещу сключването на подобна договореност с държавите от Меркосур (Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай).
Гръцките фермери възобновиха протестите в подкрепа на колегите си в Брюксел. Трактори блокираха движението на граничните пунктове със Северна Македония и Албания, очакват се блокади и на границата с Турция. Протестиращите настояват да бъде прекратен вносът на евтини земеделски продукти от страни извън ЕС.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ