14 Юли 2024неделя07:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка Министерство на финансите

Ограничават рекламата на хазарт у нас

Пристрастените към игрите на щастието са се увеличили с 60%

/ брой: 197

автор:Дума

visibility 184

Рекламата на хазартна дейност в България ще бъде ограничена. В момента работна група към Министерството на финансите подготвя промени в Закона за хазарта. Те са насочени към ограничаване на рекламата на този вид дейност в близост до училища, обществени сгради и агресивно телевизионно съдържание. Ще бъде засилен и контролът над нелегалните сайтовете за хазартни игри и срещу възможностите за изпиране на пари чрез същата дейност.
Това беше договорено на среща на министъра на финансите Асен Василев и ръководството на Националната агенция за приходите (НАП) с представители на четирите най-големи организации на хазартната индустрия - Българската асоциация на хазартните дейности, Сдружението на организаторите на хазартни игри и дейности, Асоциацията на игралната индустрия в България и Българската гейминг асоциация. В срещата участваха и представители на Българския спортен тотализатор /БСТ/ и на Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори.
Министър Василев посочи, че е необходима допълнителна регулация в сектора, но промените трябва да станат, след като се проведе диалог с бранша. Представителите на игралната индустрия заявиха, че вземат мерки за саморегулация в сектора, но трябва тези регулации да се отразят в законови норми.
За месец и половина регистърът на хазартно уязвимите лица са се увеличили с почти 60 процента - от около 7200 души в края на април до 11 500 души сега, сочат данните на Националната агенция за приходите от средата на юни. След двегодишно прекъсване на 12 декември 2022 г. НАП поднови поддържането на списъка с хора, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост. Регистърът не е публичен, достъп до него имат ограничен брой служители на НАП.
Всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде Искане за вписване в регистъра. Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл: nap@nra.bg, като в този случай трябва да е подписан с КЕП. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години. Повече информация за възможностите за вписване или заличаване от регистъра има в рубриката "Отговорен хазарт" в сайта на приходната агенция.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ