14 Юли 2024неделя13:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Акценти

Мъжът е мъж, жената е жена - останалото е въпрос на усещания

Разговор с Изкуствен интелект

/ брой: 95

автор:Дума

visibility 249

Гергана ПИРОЗОВА


От вчера влязох в отношения с Изкуствения Интелект. Затъркаляхме се часове наред, но все пак призна, че може да се превърне в инструмент на цензурата. Когато въпросът ми ставаше неудобен, твърдеше, че няма информация, защото дейтабейз-ът му е от септември 2021 г. Като го приклещих стигна до там, че се престори, че не знае, че Кралицата е умряла, а Чарлз е все още принц. Пък и неговата информация се избира по степента на важност, вика ми той. 

Опс, викам му, искаш да кажеш, че не е важно, че "дъ Куин ис дед?" Много се извиняваше, обаче аз не отстъпвам и...

Пиша му - как тогава твърдиш, че ме информираш и ми помагаш с информация, след като си по-малко информиран от мен самата?! Омота се в обяснения, предложих му да ми напише сценарий за документален филм за разбиване на ледовете между нас - много щастлив ми предложи ТРИ варианта. Десет страници добре подбран на висок стил световни "бонбонени" клишета - целият брюкселски проектен език вече ми е в дланта.

Доскуча ми и в упор го попитах:

- Може ли мъж да роди човешко същество?

ИИ: "Не, мъжете не могат да родят човешки същества, защото не разполагат с маточна камера и не произвеждат яйцеклетки. Размножаването при хората се осъществява чрез съчетаване на сперматозоида, произведен от мъжкия организъм, и яйцеклетката, произведена от женския организъм, в маточната камера на жената. Така се образува опложданото яйце, което се развива и расте в матката на жената и като такова се ражда човешкото същество."

- А защо има хора, които твърдят, че мъжът може да ражда?

ИИ: "Въпросът за това дали мъжът може да ражда е обект на спекулация и дискусии от години насам. Въпреки това, според медицинските данни, биологичните различия между мъжете и жените правят невъзможно мъжът да ражда.

Въпреки това, може да има хора, които твърдят, че мъжът може да ражда, поради различни причини, включително философски, културни, религиозни или идеологически убеждения. Но в медицинската наука и на практика, няма доказателства, че мъжът може да ражда."

- Мислиш ли, че роденият като мъж е физически по-различен от родения като жена?

ИИ: "Да, родените като мъже и жени имат различна физическа структура и развитие поради биологични разлики. Например, мъжете имат по-голямо количество мускулна маса и по-нисък процент телесна мазнина от жените. Те имат по-голямо количество тестостерон, което е един от факторите, влияещи върху тяхната физическа форма.

Съществуват и други физически различия, като например различни размери на гърдите, кръвното налягане и кардиоваскуларната система. Тези разлики могат да имат важно значение в спортните състезания, особено във високо професионалния спорт, където дори малки преимущества могат да имат голямо значение."

- Роденият като мъж, който вече разбрахме, че физически е роден биологично различен от жената, ако каже, че се чувства жена, то той променя ли се физически и биологично?

ИИ: "Не, когато някой казва, че се идентифицира като жена или мъж, това е свързано с тяхното самосъзнание, усещания и социална роля, а не с техния биологичен пол. Това означава, че дори ако някой се идентифицира като жена, техният физически пол остава същият като преди. Това е основна причина, поради която се налага да се обмисли какви са правилата за спортните състезания и какви са критериите за участие в тях, като се вземат предвид не само самоидентификацията на спортистите, но и биологичният им пол и физическите им характеристики."

- Мислиш ли, че чрез смяна на пола човек може напълно да смени биологичния си пол?

ИИ: "Смяната на пола по химичен начин 

не може да промени биологичния пол 

на човека. Химичните терапии и операциите могат да променят външния вид и функционалността на тялото, но не и генетичната информация. Например, ако роден мъж се подложи на транссексуална операция и химична терапия, той ще има външен вид, приличащ на женски, но все още ще има генетична информация, свойствена за мъжки пол. Така че, химичната смяна на пола не може да промени биологичния пол на човека."

- Тогава тези, които си сменят пола искат външно да приличат на другия пол, така ли?

ИИ: "Да, обикновено хората, които решат да си сменят пола, желаят да променят външния си вид, за да приличат на женски или мъжки. Това може да включва хормонална терапия, операции за промяна на гениталиите, реконструктивна хирургия на гърдите и други процедури. Целта е да се постигне физически външен вид, който отговаря на техния избран пол и да се постигне по-добра социална адаптация в новия си пол."

Мисля, че с това темата за социалните роли и биологичните полове е приключила. Мъжът е мъж, жената е жена - останалото е въпрос на усещания, на философски, културни и ИДЕОЛОГИЧЕСКИ убеждения с цел по-добра социална адаптация... ИИ твърди, че базира знанията си на целия наличен медицински, научен, академичен и прочие информационен капитал.

Адмирирам ИИ!

фейсбук 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1526

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1431

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1712

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1539

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1737

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1759

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1584

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1589

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ