14 Юли 2024неделя05:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кандидатите на БСП в областни градове със социални послания

Предизборната кампания беше открита в Благоевград и Кюстендил

/ брой: 190

автор:Дума

visibility 328

БСП откри на кампанията си за местните избори и в Кюстендил. Кандидат-кметът Йордан Тодоров призова всички да гласуват с номер 1. "Сега в Кюстендил на власт е отчаянието, но ние ще докажем, че нашият град може да заеме мястото, което заслужава - на развитие, на надежда, за исторически и културен подем", подчерта той.
"Мисия Благоевград - за просперитета на хората и града", е посланието на подкрепеният от БСП кандидат за кмет на Благоевград Николай Шушков. Той откри предизборната си кампания пред пред Регионалния исторически музей с  настроение и пожелания за успех с номер 74 в бюлетината.
Той е издигнат от Инициативен комитет, в който влизат културни и спортни дейци, общественици, лекари, юристи.
"Всички виждаме икономическия упадък на Благоевград. На първо място поставям възстановяването на индустриалния гръбнак на града и привличането на нов бизнес. Повече от 10 000 наши съграждани в последните години работят извън общината. Целта е да ги задържим тук и да създадем нови и добре платени работни места, които да подобрят качеството на живот в града", подчерта Шушков.
Ще започнем изграждането на нова съвременна индустриална зона, в която общината ще участва с апортна вноска със земя и ще изгради всички необходими комуникации и инфраструктура, обясни той. Привличането на инвестиции в икономиката на града, модерен облик чрез поддържане и развитие на приветлива градска инфраструктура, повишаване нивото на социалните услуги на общината, разширяване на обхвата на социалното включване, грижа и за най-засегнатите от социалната несправедливост, фокус върху образованието духовността и спорта  са основните приоритети на Шушков.
Наследството на ГЕРБ в Пловдив е тотален хаос, коментира в тв интервю кандидатът на БСП за кмет на Пловдив арх. Костадин Палазов. Виждаме разкопани кръстовища, които стоят така в продължение на месеци, а някои и с години. Ремонтите продължават много дълго", поясни той.
"Като архитект аз обичам да съграждам, а не да руша. Уважавам историята такава, каквато е. За мен Альоша е един от символите на Пловдив и той е съизмерим със своето време, дава отпечатък на една жестока епоха, която е завършила с победа на Червената армия. Едно демонтиране за мен е кощунствено", категоричен е Палазов.


Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ